Afla daca esti pregatita pentru o relatie

Ne dorim companie, un partener pe care sa putem conta. O relatie romantica ne ofera foarte multe lucruri bune. Dar esti pregatita pentru o relatie? Oricat ai vrea sa zici da, este posibil sa nu. Insa pune-ti cateva intrebari inainte de a incepe ceva. Te ajutam noi.

Cate dintre noi suntem pregatite pentru o relatie noua dupa o despartire care a lasat urme sau un divort dureros? Eu cand m-am intors in lumea confuza a intalnirilor dupa o relatie de 7 ani, mi-am zis ca nu vreau o relatie. Si cu toate astea, am picat usor in plasa rebound-ului si m-am indragostit. Important este sa fii sincera cu tine. E greu sa fii pe cont propriu dupa ce ai facut parte dintr-un cuplu si aveai alaturi pe cineva cu care sa vorbesti, care sa te ajute si sa te sustina.

Este greu sa stii daca esti pregatita sa ai o conexiune emotionala profunda cu un alt barbat. Yourtango.com te indeamna pe calea cea buna. Depinde mult de motivele despartirii si timpul care a trecut de atunci. Daca iti dai seama ca nu esti pregatita pentru o relatie, mai bine ia-ti un caine mai intai.

3 intrebari ca sa afli daca esti pregatita pentru o relatie

1. Incerci sa treci peste moartea unui partener? Aceasta este o problema profunda. Te asteptai sa se intample asta? A fost o boala care s-a prelungit si ai avut timp sa te pregatesti pentru deznodamant? Sau a fost ceva brusc? Atunci cand stim ca lucrurile sunt grave, o parte din noi are timp sa jeleasca chiar inainte de final. Si ne ajuta sa acceptam inevitabilul. Insa pierderea brusca a cuiva este o situatie mai complicata. In acest caz, trebuie sa-ti acorzi timp sa suferi  pentru ce s-a intamplat. S-ar putea sa dureze sase luni sau doi ani. Nu ar trebui sa te grabesti. Dar nici sa te simti vinovata atunci cand incepi ceva nou. Este valabil si pentru cei care au avut o relatie pe termen foarte lung si a caror viata era atat de interdependenta, incat despartirea pare a fi moartea a ceva.

2. Despartirea a fost de comun acord? Daca v-ati dat seama amandoi ca nu mai functioneaza, lucrurile sunt mai simple. Inseamna ca relatia s-a incheiat cu ceva timp inainte sa va dati seama. In acest caz, ai nevoie de o perioada in care sa stai cu tine si sa te gandesti la ce a dus la finalul relatiei. Unde v-ati indepartat, ce ai fi putut face mai bine? Ai nevoie sa asimilezi aceste lectii inainte sa incepi ceva nou.

3. Stii ce-ti doresti cu adevarat? Te-ai decis ce-ţi doreşti? Este important sa te cunosti destul de bine incat sa stii ce anume cauti de la o relatie. Asa vei putea sa ii sortezi pe eventualii petitori. Si sa nu pierzi timpul cu persoane care nu se potrivesc. Acum, important este sa nu iti faci o lista cu toate caracteristicile posibile si imposibile. Asa vei avea parte de esecuri. Poti sa te gandesti ca-ti doresti pe cineva cald, generos, afectuos – tu stii mai bine! Preferintele la muzica sau culoarea ochilor nu sunt atat de importante.

Dupa o despartire, de multe ori e bine sa nu “recidivezi”. Fostul te vrea inapoi, care sunt motivele reale?

Foto: iStock.