Renunta la cearta, cu ajutorul catorva trucuri

Aveti amandoi un temperament aprig? Va incaierati cam prea usor? Renunta la cearta si adu mai repede echilibrul in cuplul vostru cu ajutorul unor fraze magice si trucuri care dezamorseaza conflictele.

Cateodata tipam la partener, ajunge sa hranim o cearta care nu are niciun sens. Urmeaza imediat regretele. Si iubitului tau i se mai poate intampla acest lucru din cand in cand. Asemenea mici conflicte nu au niciun sens, iar starea de furie si prea multa tensiune pot fi propagate la nesfarsit. Stylist.co.uk are niste idei pentru cum sa aplanezi cat mai repede conflictele din cuplu.

Trucurile de mai jos pot parea stupide in timpul unui conflict, dar sunt probate si functioneaza! Cu ajutorul lor, poti iesi rapid dintr-o cearta, cu o stare de spirit buna si cu senzatia ca esti ascultata si pretuita.

6 trucuri pentru a evita cearta

1. Spune „Te iubesc!”. Chiar in focul pasiunii de a te certa, o declaratie de dragoste care il ia prin surprindere poate sa il linisteasca complet. Chiar si daca il face sa se simta confuz, ii va distrage atentia de la motivul aiurea pentru care discutati in contradictoriu. Chiar daca esti suparata, spune-i „esti cea mai importanta persoana din lume pentru mine”. E o afirmatie adevarata, nu? Si pe deasupra, odata ce rostesti cuvintele, te calmezi si tu.

2. Imbratiseaza-l. Atingerea este vindecatoare! Si nu doar la modul metaforic. Orice atingere, pana la o imbratisare foarte puternica, stimuleaza producerea de oxitocina, hormonul iubirii si increderii. De asemenea, contactul fizic puternic si presiune pe corpul lui duce la o scadere in tensiunea arteriala. O astfel de imbratisare trebuie sa dureze 20 de secunde pentru a fi eficienta.

3. Fa o gluma pe seama ta. Rasul e un medicament minunat pentru conflict! Tu stii care sunt defectele tale si cum functioneaza mintea ta in timpul unei discutii in contradictoriu. Fii autoironica, lasa-l sa rada putin cu tine si de tine. Apoi incearca sa-ti dai seama cat de amuzanta este de fapt cearta voastra si cum miza nu este de viata si de moarte. Poti glumi si pe seama lui, dar ai grija sa nu-i dai impresia ca razi de el, ci cu el. Fa referire la una dintre glumele voastre private, pe care doar voi le intelegeti.

4. Nu trebuie neaparat sa fiti de acord. De multe ori cearta poate parea un joc de putere intre doua puncte de vedere diferite. Dar nu e nevoie ca cineva sa castige! Important este ca amandoi sa simtiti ca punctul vostru de vedere este ascultat si inteles. Spune-i : „Inteleg ce spui” sau „Te ascult”. Poti sa nu fii de acord cu punctul lui de vedere, dar este important ca el sa simta ca ii acorzi atentie punctului lui de vedere. Si reciproca, desigur!

5. Evita cateva expresii. Cuvintele sunt puternice si pot transmite sentimente de vinovatie si de rusine. Nu spune lucruri precum „Ce e in neregula cu tine?”, „Imi pare rau ca simti asa, dar…”, „De ce te superi mereu in halul asta?” sau „Eu mereu… Tu niciodata…”. Ele opresc procesul de ascultare si cautarea unui compromis si devin un cerc vicios care strica intelegerea dintre voi.

6. Cere-ti iertare sau iarta imediat. Recunoaste cand tu ai gresit si cere-ti iertare. Sau daca e vorba de el, spune-i ca-i ierti imediat. Viata e prea scurta pentru ca unele conflicte minore sa va roada pe dinauntru la nesfarsit. Unii oameni nu raspund foarte bine la „Imi pare rau”. Asa ca afla ce inseamna pentru el sa-ti ceri scuze. Si in acelasi timp spune-i cum ar fi important pentru tine sa-si ceara iertare.

Daca ai avut o cearta cu iubitul tau, nu face urmatoarele greseli!

Foto: iStock.