cum sa iti gasesti jumatatea femeie cu tableta

"Ne-am despartit dar nu mi-l pot scoate din minte". Cu siguranta, ai spus asta cel putin o data. Chiar daca mintea lucreaza si iti spune ca este momentul sa mergi mai departe, inima iti ramane agatata intr-o relatie care nu doar ca s-a incheiat, ci ti-a lasat si un gust amar. Iata, insa, ca Facebook vine in ajutorul celor care nu pot scapa de fantoma fostelor iubiri.

Astfel, Facebook pune la dispozitia utilizatorilor sai o serie de instrumente prin care acestia isi pot limita intaractiunea cu fostii parteneri.

Aceste instrumente fac sa fie mai putin vazute pe Facebook numele si fotografia de profil a unui fost partener, insa fara a-l scoate pe acesta din lista sau a-l bloca, anunta compania americana printr-un mesaj postat chiar pe blogul sau oficial.

Facebook tine cont de relatii

Este drept ca, de ceva timp, reteaua de socializare le propune utilizatorilor sai sa-si precizeze situatia “amoroasa” – un fel de “Dar cu dragostea cum stai”? romanesc – si le ofera acestora, mai nou, pe langa deja celebrul “intr-o relatie complicata” si optiunile “celibatar”, sau “intr-o relatie cu”, si aici existand variantele “logodit”, “casatorit”, “in uniune civila” si chiar “divortat” sau “despartit”.

Noile instrumente sunt declansate atunci cand un utilizator modifica statutul situatiei amoroase pentru a semnala ca o relatie este incheiata. Facebook propune apoi optiunile de mai sus.

Tu vrei sa-l vezi, Facebook nu te lasa

Utilizatorul poate alege sa limiteze aparitia in sectiunea Noutati a profilului sau a postarilor fostilor parteneri sau sa continue sa le urmareasca activitatea la fel ca inainte. In acelasi mod, poate decide, sau nu, sa ascunda fostului partener propriile fotografii, clipuri si actualizari de stare. Si un al treilea instrument ofera posibilitatea de a edita, daca este necesar, in bloc sau de la caz la caz, postari vechi, pentru a elimina astfel identificari pe fotografii ale cuplului.

“Incepem sa testam aceste optiuni in SUA pe dispozitive mobile si vom face schimbari si vom extinde disponibilitatea lor in functie de ceea ce vor spune utilizatorii”, a informat Facebook, care a precizat ca toate aceste aplicatii sunt optionale. Grupul a explicat ca va face schimbarile si va extinde implementarea lor in functie de feedback-ul utilizatorilor.

Daca nu te simti suficient de puternica sa-l pastrezi (chiar si ascuns), in lista de prieteni, sterge-l. Sa stergi din lista prietenilor de pe Facebook pe cei incomozi este benefic, ba chiar sanatos.

Foto: Guliver