distrug relatia

O relatie serioasa presupune foarte multe compromisuri si sacrificii, iar asta inseamna ca trebuie sa ai in vedere si acest aspect si sa inveti sa identifici toti acei factori care distrug relatia, scrie beliefnet.com. 

Daca in primele luni de relatie totul este perfect, este posibil ca, mai tarziu, sa apara unele probleme ce pot duce la despartire. Asa ca este foarte important sa inveti sa identifici toti acei factori care conlucreaza si distrug relatia, dar si sa incerci sa indrepti lucrurile din timp.

Situatii care distrug relatia

1. Rolurile

Intr-o relatie, fiecare ajunge sa aiba un rol bine stabilit, iar orice abatere de la acest rol poate duce la tensiuni in cuplu si chiar la destramarea lui. De exemplu, daca esti casatorita, nu este recomandat sa stabilesti anumite rolurile in cuplu in functie de credintele populare potrivit carora barbatii trebuie sa faca unele lucruri in casa, iar femeile altele. In ziua de azi, relatiile au evoluat destul de mult si rolurile, in anumite situatii, au inceput sa se inverseze. Asadar, daca vrei sa ai o relatie fericita, este importanta ca totul sa fie natural intre tine si iubitul tau si sa eviti sa va transformati in acele persoane care nu face altceva decat sa respecte niste reguli impuse de societate.

2. Comparatiile

Daca obisnuiti sa faceti multe comparatii care va implica reciproc, sa va analizati fiecare gest sau fiecare miscare, aflati ca acest obicei este destul de periculos si poate duce la destramare. Intr-o relatie este nevoie de multa comunicare si intelegere, asa ca este foarte important sa aveti incredere unul in celalalt si sa incercati sa traiti dupa propriile reguli, nu de parca ati fi mereu in competitie unul cu celalalt.

3. Lipsa de atentie

Atentia insuficienta fata de partener este o problema des intalnita in cuplurile moderne. Principala cauza ar fi, spun specialistii, lipsa timpului. Daca amandoi aveti un program incarcat si va este greu sa comunicati des sau sa va acordati atentie, afla ca acest obicei este destul de periculos pentru relatie. Daca vrei sa nu ai probleme  in cuplu, este important ca tu si iubitul tau sa va acordati atentia de care aveti nevoie.

4. Conflictele

Conflictele sunt aproape la ordinea zilei in anumite familii sau cupluri, iar acesta nu este un obicei sanatos. Daca se tot repeta, ele pot duce la destramare. Incearca sa clarifici la timp orice neintelegere si evita certurile care nu isi au rostul. Mai mult decat atat, este important sa incerci sa aplanezi orice conflict, pentru ca in acest fel relatia ta va avea mai multe sanse sa functioneze.

5. Lipsa afectivitatii

Este greu sa mentii o relatie daca nu exista sentimente, asa ca lipsa afectivitatii este o problema majora in cuplu. E important ca tu si iubitul tau sa aveti sentimente profunde unul fata de celalalt si sa comunicati deschis despre orice va deranjeaza. Momentele de intimitate sunt foarte importante intr-o relatie, iar dovezile de afectiune, indiferent cat de mici sunt, va ajuta sa aveti o relatie sanatoasa.

6. Nevoia de control

Indiferent cu ce situatie va confruntati, este gresit ca unul dintre nevoie sa manifeste nevoia de a-l controla pe celalalt. Este un obicei destul de periculos, care poate sa duca la destramarea situatiei. Intr-o relatie, totul se poate rezolva prin comunicare, asa ca este important sa va ascultati.

7. Egoismul

Cand vine vorba despre factori care distrug relatia, un lucru este cert: egoismul nu are ce cauta in cuplu. Indiferent despre ce situatie este vorba, nici tu si nici iubitul tau nu trebuie sa dati dovada de egoism. Acest obicei este nesanatos si duce la destramarea relatiei. Chiar daca iubitul tau nu este la fel de darnic ca tine sau nu se exprima la fel de deschis, este indicat sa incerci sa fii mai buna decat el si sa-i dovedesti ca relatia voastra poate evolua in bine.

8. Lipsa de respect

Lipsa de respect este un obicei total neanatos, care duce in mod clar la destramarea relatiei. Sunt cupluri in care partenerii obisnuiesc sa isi adreseze jigniri. Lipsa de respect fata de partener, care nu implica doar vorbele grele, duce la multe alte probleme in viata de cuplu. Asadar, indiferent cum evolueaza relatia voastra, este important sa invatati sa va respectati reciproc si sa va apreciati.

Daca ti-a placut articolul despre factori care distrug relatia, iti propun sa citesti si articolul despre gesturi pe care le faci si care-l indeparteaza de tine!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver