alegeri mai bune

Infidelitatea in cuplu este un subiect tot mai discutat in ziua de azi, foarte multe persoane sau oameni celebri au ales sa vorbeasca deschis despre problemele cu care se confrunta in viata personala, asa ca s-a ajuns, treptat, la foarte multe polemici legate de acest subiect, scrie mindbodygreen.com. Potrivit unui nou studiu, femeile care au fost inselate ajung sa faca alegeri mai bune atunci cand vine vorba despre relatii. 

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Binghamton, femeile care au fost mintite de partenerii lor castiga pe termen lung. Studiul a fost realizat online, pe un esantion de 5.705 de persoane, din 96 de tari diferite, ceea ce-l transforma in cel mai mare studiu de acest fel. Pana in prezent, au mai fost studiate efectele infidelitatii in cuplu, dar prin intermediul acestui studiu s-au analizat, pentru prima data, efectele pe termen lung.

De ce femeile care au fost inselate fac alegeri mai bune

Cercetatorii au descoperit ca intreaga competitie dintre femei are un efect pozitiv pe termen lung pentru femeia care s-a confruntat cu un partener care a calcat stramb. Cu alte cuvinte, femeile care au fost sau sunt inselate reusesc sa invete sa depisteze mai usor oamenii care mint si sunt duali, ceea ce inseamna ca, treptat, acestea ajung sa faca alegeri mai bune atunci cand vine vorba despre relatii.

“Teoria noastra este ca femeia care a fost inselata va trece printr-o perioada destul de grea, se va simti tradata si va suferi, dar aceasta experienta o va ajuta sa invete sa detecteze mai usor un barbat care are tendinta sa fie infidel”, a declarat autorul principal al studiului, Craig Morris. “Cu alte cuvinte, ea castiga pe termen lung”.

Morris este de parere ca o astfel de experienta va ajuta orice femeie sa treaca mult mai usor peste orice trauma emotionala cauzata de o despartire.

“Ele au posibilitatea sa invete ca nu sunt singure, ca toata lumea trece prin asta, ca este bine sa ceara ajutor daca este necesar si ca vor reusi sa treaca si peste aceasta experienta”, a adaugat Morris.

Asadar, oricat de paradoxal ar parea, studiul a scos la iveala faptul ca infidelitatea in cuplu are beneficii pe termen lung. Femeile inselate sunt in masura sa evalueze mai realist un om sau vor reusi sa inlature mult mai usor iluziile.

Iata si un articol cu 7 lucruri care sunt (aproape) la fel de rele ca inselatul.

Daca  te-a inspirat acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver