un sfat gresit fii tu insati

"Doar fii tu insati si o sa fie bine" este sfatul cel mai comun pe care-l primesti atunci cand esti emotionata ca mergi la o intalnire romantica. Sensul lui de baza e: „Cred ca esti minunata asa cum esti, iar altii te vor aprecia pentru asta”.

Ideea e grozava, iar persoana care ti-o zice probabil chiar crede din tot sufletul asta. Insa e vreun pic util in situatia ta? Specialistii de la huffingtonpost.com nu cred si au si explicatii pentru asta!

Fii tu insati este o instructiune contraproductiva

Chiar esti atractiva cand esti „tu insati”, secretul atractivitatii consta tocmai in faptul ca nu esti constienta de ceea ce faci in astfel de momente. Sfatul de a “fi tu insati”, are insa efectul opus, deoarece atrage toata atentia asupra ta – iar tu exact asta nu-ti doresti. “A fi tu insati” nu e ceva ce poti face la comanda pentru ca, evident, habar n-ai cum te comporti atunci cand nu esti foarte atenta la felul cum te comporti.

Insa ai putea incerca asta… Pana la urma mergi la o intalnire romantica pentru a cunoaste pe cineva nou si nu pentru a te gandi la tine. Deci in loc sa-ti faci griji despre cum te vei comporta si sa te straduiesti sa fii tu insati, muta atentia asupra celuilalt si asupra situatiei in care vei fii. Fiind curioasa si prezenta, si cufundandu-te in acest moment ai sanse mai mari sa te relaxezi si chiar sa fii tu insati.

Creierul va lucra impotriva ta

Cand esti nervoasa apar si greselile stangace pe care nu le faci in mod normal. Tu stii automat cum sa fii tu insati, dar daca faci un proiect constent din asta, atunci sunt sanse mari sa te descurci mult mai prost si sa te impoticnesti pe alocuri. Ce ar trebui sa faci? Sa ai incredere in capacitatea ta de a face diverse lucruri fara sa te gandesti la asta. Daca-n mod normal te descurci ok in situatii similare, singurul motiv pentru care s-ar putea sa te simti un pic mai rigida se datoreaza faptului ca esti in prezenta unei persoane noi. Da-ti putin timp si negresit te vei simti mai confortabil.

Ramai blocata

Cand un prieten iti spune “Doar fii tu insati”, probabil nu stie cum esti tu la o intalnire romantica. Chiar daca tu esti o persoana minunata, relaxata, fermecatoare, inteligenta si amuzanta cand iesi cu prietenii tai, poate nu esti asa si la o intalnire! Cand esti emotionata, constienta de tot ce faci si ti-e frica sa nu fii ranita incepi sa te comporti ciudat pentru a ascunde sau pentru a minimliza disconfortul. Acest comportament nu este sinele nostru autentic; ci este bazat pe strategii construite la repezeala prin care adesea te autosabotezi.

Citeste si: „Cum sa ai incredere in tine: 3 lectii pentru tematoare”!

Foto: iStockphoto