Moduri in care se manifesta frica in relatie

Eu cred ca opusul iubirii este teama. De respingere, de abandon, de a fi judecat. Si se manifesta in feluri in care nici nu-ti dai seama. Iata care sunt chipurile de frica in relatie, potrivit bustle.com.

Cea mai buna cale de a-ti depasi toate temerile pe care le ai este sa le constientizezi cat mai bine. Odata ce le stii, poti sa fii mai atenta la reactiile tale si ale iubitului tau.

5 moduri in care se manifesta frica in relatie

Frica de abandon. Atunci cand iubesti pe cineva ti-e teama ca vei pierde acea persoana. Dar, de fapt, aceasta frica are mai multa legatura cu neincrederea in tine. Intreaba-te: simti ca meriti sa fii iubita? Esti constienta de cat de grozava esti? Intotdeauna vei putea sa te dezvolti, dar meriti si acum dragoste!

Frica de trecut. Altfel zis, bagajul emotional pe care il purtam cu noi, de la o anumita varsta. Fantomele relatiilor trecute, ale tale si ale lui. Doar pentru ca ai trecut prin tipare dureroase, nu inseamna ca fiecare relatie va fi la fel. Invata din fecare si aplica lectiile!

Frica de a disparea. Exista tendinta in relatii sa te pierzi cu totul in celalalt. Sa-i adopti hobby-urile si punctele de vedere. Sa nu va intelegeti pe anumite subiecte si sa cedezi. Dar nu trebuie sa fie asa. Fiecare isi poate lua spatiul si timpul lui. Petreceti timp cu prietenii proprii, separat, si ocupati-va de pasiunile voastre. Asa veti ramane, individual, impreuna.

Frica de frica. Daca stai sa te gandesti prea mult la frica, si atunci s-ar putea sa ai probleme. Poti sa intri in panica la gandul ca vei intra in panica in timpul unei relatii, ca va veti certa si va veti desparti. Concentreaza-te atunci pe lucrurile bune si fii constienta ca momentele rele, daca nu sunt hranite prea mult, vor disparea.

Frica de realitate. Cu totii suntem tentati sa ne aratam doar partile bune celui de langa noi. Insa nu e sanatos. Intr-o relatie echilibrata, tu si iubitul trebuie sa va cunoasteti si calitatile, si defectele. Aceasta realitate va va face si mai puternici impreuna. Fii tu alaturi de el, si cu bune si cu rele.

Temerile sunt daunatoare si in afara relatiilor. Vrei o viata implinita? Scapa de frica!

Foto: iStock