generatia y cuplu

Generatia Y isi permite luxul de a incerca nenumarate variante de iubiri inainte de a-si gasi perechea. Insa din cauza acestui lux au tendinta de a spune prea repede Adio. Azi nu fac o critica, ci vorbesc despre mine si despre cei din jurul meu. Si despre ce putem schimba pentru a fi fericiti si-n realitate (ca pe Facebook).

“Just remember, the sweet is never as sweet without the sour” (Vanilla Sky) este una dintre replicile de film cu care eu si ceilalti reprezentanti din generatia Y au crescut in minte dar pe care nu ne-am insusit-o niciodata pe deplin. 

Ne luptam pentru drepturile noastre la joburi, suntem hiperactivi cand vine vorba de cauze sociale si totusi, cand ajungem la relatiile noastre amoroase suntem primii care dam bir cu fugitii cand ne lovim de o situatie amara. Iar in mod paradoxal, momentele in care ne vine sa plecam cat mai departe sunt adesea cele in care iubim cel mai tare.

Generatia Y – Ideea nu mai e sa-ti gasesti jumatatea, ci egalul

Generatia Y nu mai trebuie sa refugieze la nesfarsit in comodul Neverland

Filosofia gresita inoculata de povestile  conform careia iubirea pe bune e numai lapte si miere ne duce pe o pista gresita care ne face sa pierdem oamenii care ne provoaca si sa ne inconjuram de persoane comode si… atat. Insa iubirea mai e si… transpiratie, nu doar inspiratie. Tot asa cum corpul ala perfect pe care-l admiri la Ingerii Victoria’s Secret presupune o disciplina si relatia de dragoste presupune exercitii constante cu tine si (mai ales) cu cel de langa tine.

Generatia Y si Realland

Ideea nu mai e sa-ti gasesti jumatatea (ca-n operele surorilor Bronte), ci egalul. Nu mai cauta un om care sa te sustina pana-n panzele albe, ci alege-l fara ezitare pe cel care are curajul sa te contrazica. La prima vedere nimic nu-i mai neplacut decat sa-ti arate cineva ca gresesti, sa-ti demonteze teoriile, sa te faca sa te simti din nou ca la scoala cand luai prima nota mica. Micile divergente nu inseamna incompatibilitate ci sansa unui schimb intens de pareri si posibilitatea de a descoperi o viziune diferita de a ta.

Nu poti sa te joci la nesfarsit fara obligatii de-a Wendy si Peter Pan si totodata nici nu vrei sa imbratisezi o viata identica cu cea pe care o au parintii tai. Insa nimeni nu spune ca nu-ti poti crea un Realland (alternativa palpabila a unui Neverland) impreuna cu cel cu care ti-ai propus sa fii mai-mult-decat-iubiti.

Citeste si “Generatia Millenials influenteaza piata locurilor de munca”!

Foto: Thinkstock