Pages: 1 2

Pasi mici intr-o relatie aflata la inceput

Primele Sarbatori petrecute in cuplu sunt presarate cu o multime de momente de speciale: de la pregatirile pentru petreceri, incrucisarea privirilor din colturile opuse ale incaperii, schimbul cadourilor si pana la sarutul de la miezul noptii la trecerea dintre ani.

Problema e ca uneori cursul intamplarilor nu este unul lin si natural. Emotiile se transforma intr-o presiune care-ti va da batai de cap, deoarece vei fi nevoita sa-l insotesti la petrecerea de la job, sa-i cunosti colegii, sa raspundeti impreuna obligatiilor familiale si multe alte lucruri. E un pic prea mult pentru o singura luna, ca sa nu mai vorbim de asteptarile ce roiesc in jurul schimbului de cadouri.

Pasi mici intr-o relatie aflata la inceput

Scenarii posibile si rezolvarea lor

E normal sa te simti un pic stresata de situatiile cu care te vei confrunta, dar nu e cazul sa te ingrijorezi. Daca tratezi lucurile cu calm si respecti cateva reguli de “protocol”, te asigur ca vei trece cu brio peste primele sarbatori petrecute impreuna, iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor. Vom trece in revista cateva dintre situatiile mai delicate cu care te vei confrunta si cateva sugestii pentru a le face fata cu succes.

Cumparaturi pentru cadouri

Ideal ar fi sa discutati inainte daca va veti oferi sau nu cadouri de Craciun, pentru a evita situatiile incomode in care unul dintre voi a omis acest aspect. De asemenea nu e exagerat daca stabiliti si ce tip de cadou sa fie: unul simbolic sau ceva mai mult decat atat. Pentru a scapa de orice posibile neplaceri sau inconveniente, cel mai bine ar fi sa-i propui o minivacanta de weekend, dupa Sarbatori, intr-un loc in care sa va bucurati unul de celalalt si sa scapati de toata presiunea acumulata in aceasta perioada. Astfel amandoi veti avea de castigat. Gasiti oferte la preturi prietenoase pe site-urile de reduceri!

Petrecerile in doi

Aceasta perioada e practic un sezon al petrecerilor, fie ca ele sunt in familie, intre prieteni sau la serviciu. Intalnirile cu prietenii si colegii de serviciu iti ofera sansa sa-l cunosti mai bine si sa-i descoperi anturajul. In acelasi timp trebuie sa ai grija sa nu-l pui intr-o situatie jenanta. Incearca sa nu uiti ca te afli totusi intr-un mediu profesional chiar daca esti la o petrecere si ai grija sa nu intreci masura cu bauturile alcoolice, dansul sau conversatiile spumoase.

Dedesubturi familiale

Inainte de a-l aduce in vizita la ai tai, incearca sa-l pui in tema cu posibile subiecte de discutii care nu sunt niciodata abordate la tine in familie, vreo cearta intre membri sau alte lucruri care ar putea spori tensiunea unei astfel de intalniri. De asemenea daca tu si familia ta aveti obiceiuri de la care nu va abateti an de an, e bine sa le cunoasca si el inainte de a fi pus in fata faptului implinit.

Pages: 1 2