greselile pe care nu trebuie sa le faci

De parca greselile pe care le-ai facut in relatie nu erau suficiente, dupa despartire e posibil sa te vezi in situatia de a face si mai multe. Este adevarat, nimeni nu iti poate spune cum sa treci mai usor peste o despartire, dar sunt o serie de greseli pe care nu trebuie sa le faci, altfel exista riscul sa suferi mai mult.

Foarte multi specialisti in relatii sunt de parere ca femeile nu stiu cum sa treaca peste o despartire, iar foarte multe dintre ele ajung sa aiba relatii pasagere doar pentru a-l uita pe cel care le-a frant inima. Ei avertizeaza asupra acestor greseli pe care nu trebuie sa le faci dupa o despartire si atrag atentia asupra celor mai importante.

Greseli pe care nu trebuie sa le faci dupa o despartire

1. Fugi imediat in bratele altcuiva

Poate ca este decizia cea mai simpla, dar in niciun caz nu iti va face bine. Faptul ca te arunci in pat cu altcineva nu face altceva decat sa declanseze un tipar, iar mai devreme sau mai tarziu te vei trezi in situatia in care vei descoperi ca iti plac mai mult aventurile. Vei suferi mai mult in momentul in care cineva nu iti va raspunde la mesaje si exista riscul sa dezvolti si foarte multe frustrari.

2. Incerci sa te razbuni

Daca fostul tau iubit te-a facut sa suferi, dorinta ta de razbunare va fi foarte normala. Cu toate acestea, trebuie sa realizezi ca razbunarea nu te va ajuta sa te simti mai bine. Nu incerca sa iei legatura cu noua lui iubita pe diferite retele de socializare si nu mai tine legatura nici cu mama lui, pentru ca toate aceste lucruri te vor afecta doar pe tine in cele din urma. Iti vei face singura rau si iti va fi mult mai greu sa treci peste despartirea de el.

3. Te acomodezi cu starea pe care o ai

Este normal sa plangi imediat ce te-ai despartit de el, sa simti nevoia sa te descarci, sa suferi, sa urli din toate puterile sau sa nu iti doresti sa mai iesi din casa, dar toate aceste stari trebuie sa fie trecatoare. Nu este normal ca aceste stari sa persiste cu lunile. Deloc! Asadar, trebuie sa iti aduni toate puterile si sa depasesti acel episod din viata ta.

4. Te vezi in continuare cu fostul iubit pentru o aventura de-o noapte

Sa faci sex cu fostul iubit nu pare o idee rea, mai ales din moment ce el a ales sa va despartiti. Chiar daca ti se pare o idee buna si crezi ca te ajuta, acest obicei iti va face mai mult rau. In plus, exista riscul sa crezi ca mai aveti o sansa sa va impacati, dar mai devreme sau mai tarziu vei descoperi ca acest lucru nu se va intampla si vei suferi mai mult.

5. Il fortezi sa se impace cu tine

Ai tendinta sa fii mereu in preajma lui, sa il suni des sau sa ii ceri mereu ajutorul? Toate acestea sunt greseli pe care nu trebuie sa le faci dupa despartire si inseamna ca il fortezi sa se impace cu tine, dar nu vei reusi. Iubitul tau a ales sa va despartiti si trebuie sa-i respecti decizia. In plus, dorinta de impacare ar trebui sa vina din partea lui.

Vrei sa uiti complet de fostul iubit? Iata cum te poate ajuta Facebook sa faci acest lucru!

Foto: Guliver