cum iesi din relatii

Nu exista despartiri placute, dar exista cateva reguli care pot face momentul suportabil. Pe eharmony.com am gasit o lista detaliata a acestora!

In 1962, Neil Sedaka a lansat piesa “Breaking Up is Hard to Do”, care a fost pe prima pozitie in topurile Billboard, a fost tradusa in mai multe limbi, si-n cele din urma a fost reinterpretata de zeci de artisti de-a lungul anilor.

Titlul cantecului este o expresie care a fost rostita de nenumarati oameni de-a lungul decenilor. Dragostea este uimitoare, dar cand vine momentul despartirii se transforma intr-un sentiment dureros care te indeamna sa iei decizii ciudate. Din fericire sunt modalitati prin care poti iesi dintr-o relatie cu fruntea sus.

Reguli de care trebuie sa tii cont cand iesi dintr-o relatie

Stabileste foarte clar care sunt motivele care te-au facut sa iei aceasta decizie. Intelegand de ce te desparti nu vei mai avea ezitari si nici nu vei fii tentata sa incerci o impacare fortata.

Alege un mediu bun pentru a da vestea. E de preferat de obicei sa o faci in privat, departe de ochii indiscreti. Dar daca te temi ca iubitul tau va reactiona urat atunci poate un loc public e mai bun pentru ca-l va ajuta sa-si tempereze reactiile.

Da-i vestea chiar tu. Ne pare rau ca trebuie sa facem aceasta mentiune, dar in zilele noastre trebuie sa stii ca nu e ok sa te desparti de cineva prin intermediul sms-urilor sau al mailurilor. Trebuie sa ai curaj si sa-i transmiti face-to-face ce ai de spus. Evident, daca ai o relatie la distanta, o conversatie telefonica este ok.

Pastreaza discutia cat mai scurta si la obiect. Uneori explicatiile lungi complica si mai mult lucrurile. In plus, exista sansa sa spui cuvinte pe care le-ai putea regreta mai tarziu. Nu readuce in discutie probleme mai vechi. Despartirea nu e momentul in care trebuie sa incepi o lupta si sa scoti la iveala toate frustrarile vechi, e momentul in care trebuie sa lasi tot trecutul in urma.

Pastreaza-ti decizia privata. In epoca social media e usor sa dezvalui mai mult decat e cazul. Le poti transmite prietenilor apropiati ca nu mai formati un cuplu, dar nu e ok sa spui intregii lumi ca v-ati despartit sau sa dai detalii care l-ar stanjeni pe fostul tau iubit.

Citeste si: “O despartire are si parti pozitive. Iata cateva dintre ele”!

Foto: Thinkstock