imaturitatea barbatilor pana la ce varsta

Un studiu care a analizat felul in care se maturizeaza reprezentantii ambelor sexe a aratat ca barbatii raman imaturi chiar si dupa ce implinesc 30 de ani. Daca la femei maturizarea se face in jurul varstei de 32 de ani, imaturitatea barbatilor dureaza MUUUULT mai tarziu.

Alarmant e faptul ca opt din zece femei cred ca barbatii “raman mereu copilarosi” pentru ca ei continua sa faca gesturi infantile, sa aiba o alimentatie necontrolata si sa joace diverse jocuri video chiar si dupa ce au depasit cu ceva ani varsta adolescentei. Barbatilor le este greu sa taca in timpul unei certe, nu sunt capabili sa-si gateasca de obicei nici macar niste mese simple si tind sa spuna aceleasi glume si povesti vechi.

Acest studiu a fost comandat in 2013 de Nickelodeon din Marea Britanie pentru a marca lansarea unui nou show Wendell & Vinnie. Tim Patterson, directorul de programare de la Nickelodeon din Marea Britanie, a declarat: “Ca un barbat care lucreaza la canalul pentru copii, intrebarea daca ne maturizam vreodata este una comuna”.

Imaturitatea barbatilor: un motiv frecvent de despartire

Atat barbații, cat si femeile au fost de acord ca femeile se maturizeaza mult mai devreme decat barbatii, varsta de 32 de ani, fiind varsta medie descoperita de studiu.

Barbatii se si descriu mult mai des decat femeile chestionate ca fiind imaturi, astfel incat imaturitatea barbatilor este un subiect recunoscut chiar si de ei insisi. Femeile totodata recunosc adesea ca relatia lor actuala le-a maturizat si le-a facut sa se simta mult mai responsabile…

Un sfert dintre femeile chestionate considera ca ele sunt cele care au luat toate deciziile importante in relatia cu partenerul lor si acelasi procent de femei si-ar dori sa vorbeasca mai des despre ele insele si despre ce simt cu iubitii lor. Trei din zece femei au incheiat o relatie, deoarece si-au pierdut rabdarea cu tipul cu care erau, considerandu-l ca fiind prea imatur. Un procentaj enorm de 46 la suta dintre femei au avut o relatie in care au simtit ca joaca rolul mamei in legatura cu partenerul lor. De fapt, femeile trebuie sa spuna in medie de 14 ori pe an partenerului ca ar trebui sa “actioneze conform varstei lui”.

Imaturitatea barbatilor are si ea cateva beneficii. Patru din zece persoane chestionate cred ca imaturitatea este importanta intr-o relatie deoarece legatura ramane distractiva pentru partener. Unul din trei oameni cred ca un pic de imaturitate te ajuta si sa-ti cresti copiii mai bine.

Despre imaturitatea barbatilor am mai scris si-n articolul “Cum recunosti un barbat imatur si cum il schimbi”!

Foto: iStockphoto