inainte sa faci casual sex

Inainte sa faci casual sex gandeste-te bine! Daca vrei sa ai un partener sexual nou, daca vrei sa incerci o aventura de o noapte, citeste sfaturile specialistilor. Invata tot ce trebuie sa stii inainte de a face sex cu un partener cu care nu ai o relatie serioasa, ci doar un flirt.

Editorii Elite Daily vorbesc despre tarele unei societati care transforma mentalitati. Mai cu seama mentalitatile femeilor, cel putin in raport intim ori sexual cu barbatii. Adesea, femeile ce isi doresc sex casual isi doresc sa experimenteze. Si tot adesea, intre ele si barbatii cu care au o aventura de o noapte se creeaza un dezechilibru de putere.

Educatia sexuala la nivel feminin ne spune ca noi, femeile, nu ar trebui sa cautam sex daca nu avem o relatie stabila. Ca relatiile intime se intampla intr-un cuplu stabil. Atunci cand femeile, insa, isi cauta un partener sexual nou, din cauza acestor mentalitati invechite, adesea cred ca tot ce au de oferit este placere fizica. Ca tot ce au valoros se afla in actul sexual si atat.

Pana la urma, traim intr-o societate lipsta de bunatae. Asta ne determina sa acumulam multe lucruri daunatoare noua: mai multi bani decat am avea nevoie, mai multe bunuri decat am putea folosi, ne face sa devenim agresivi, ne face sa traim si sa iubim intr-o lume condusa de frica. Toata lumea simte asta. Cu atat mai mult, noi, femeile, care ne oferim vulnerabile viata si sexualitatea barbatilor. Adesea, ne dam voie si le dam voie sa exploateze sexualitatea noastra tocmai pentru ca noi consideram ca altceva nu reprezentam in lumea barbatilor.

Editorii Elite Daily vorbesc despre o modificare in gandire. Vorbesc despre cum sa nu mai cauti un partener sexual nou, fie si numai pentru o aventura de o noapte, fara sa te respecti. Vorbesc despre ce trebuie sa stii inainte sa faci casual sex.

Inainte sa faci casual sex trebuie sa stii ca nu inseamna ca te oferi fara sa pretinzi respect

Adesea, credem ca sexul casual, in afara relatiilor de cuplu, este o forma de promiscuitate. Tocmai de aceea, ne oferim avand convingerea ca suntem oricand de inlocuit. Facem sex considerand din start ca nu meritam sa primim afectiune sau respect, chiar si atunci cand avem o avetura de o noapte.

Insa, inainte sa faci sex cu cineva care nu ti-a jurat iubire vesnica trebuie sa stii ca nicio forma de act sexual nu trebuie sa fie lipsita de respect. Ca orice forma de sex, si sexul casual trebuie sa fie o uniune plina de bucurie reciproca. Un schimb de energie, de atentie, de apreciere. Totul in sex trebuie sa fie recirpoc, pana la urma iti imparti trupul cu o alta persoana. Acest acces, fie ca este de o viata, fie ca este de o noapte, este un privilegiu care nu trebuie sa fie tratat fara apreciere neconditionata si fara respect.

Comunica ce simti si ce iti doresti chiar si cu un partener sexual nou

Comunicarea si aprobarea trebuie sa fie oferite in fiecare etapa a actului sexual. Nu stii ce isi doreste celalalt, atunci intrebi! Inainte sa faci casual sex, trebuie sa stii ca este necesar si indicat sa-ti oferi consimtamantul, in fiecare etapa, chiar daca unora nu li s-ar parea deloc excitant.

Pana la urma, sexul este o alegere. Este incredibil de sexy sa fii intrebata sau sa intrebi: „Vrei sa faci sex in seara aceasta?”

Fii atenta la dezechilibrul in raportul de putere si dominanta, inainte sa faci sex cu un nou iubit

Exista multe dezechilibre in relatiile interumane. Exista pradatorii sexuali si exista oamenii care profita de ceilalti, fie si in cel mai vulnerabil si pur moment de apropiere si intimitate. Atunci cand exista un raport distorsionat de forte intre partenerii sexuali, inseamna ca cel puternic profita de celalalt. Daca incerci sa faci sex cu o partenera aproape adormita, inseamna a profita. Daca incerci sa faci sex cu un fan dupa concert, inseamna a profita. Daca provoci durere emotionala, inseamna ca profiti.

Adesea nu iti dai seama ca altii profita de tine. Cum iti dai seama? Daca spui ca te simti bine, ca te simti confortabil, daca ai oportunitatea de a te exprima, de a spune ca iti place sa fii acolo, atunci nu exista un dezechilibru. Daca nu te exprimi nicicum, esti „veriga mai slaba” si, de fapt, considerati amandoi ca tu nu ai dreptul sa te exprimi.

Inainte sa faci casual sex, trebuie sa stii ca intr-o relatie, fie ea si de o noapte, persoana mai puternica trebuie sa ofere spatiu si loc celuilalt sa se exprime. Simplul fapt ca esti intrebata daca te simti bine si ca ai ocazia de a raspunde si de a ti se accepta feedback-ul inseamna ca poti continua, fara sa fii ranita. Pana la urma, sexul de o noapte nu este sex neserios.

Si o aventura de o noapte poate fi o forma de relationare si conectare

Adese,a o aventura de o noapte este disociata de bunatate si afectiune. Este ca si cum trebuie sa fii maritata inainte de a primi si oferi afectiune, ca si cum e necesara o forma de contract social pentru a te bucura de placere.

Asa suntem invatati, sa ne temem sa asociem sexul casual cu schimbul de afectiune. Insa, ambii parteneri trebuie sa primeasca si sa ofere apropiere si intimitate. Altfel, cineva va fi ranit.

Iubirea nu trebuie sa dispara, chiar si inainte sa faci casual sex. Cu cat ai afectiune ca resursa, cu atat poti oferi si primi afectiune. Cu cat actionezi – in dragoste si in sexualitate – din lipsa de iubire, cu atat vei fi mai nefericita.

Citeste si: Sexul fara obligatii este mai des intalnit si mai satisfacator decat ai crede

Foto: Guliver