Indragostes-te de tine femeie inima rosie

Dragostea de sine miroase a... bine! Nu e nimic rau in a te iubi, ba din contra. E un pas important care te ajuta sa-ti regasesti echilibrul interior si sa devii mai buna in gestionarea relatiilor cu cei din jur. Asa ca indragosteste-te de tine!

Indragosteste-te de tine! Nu e un semn de egoism, ci doar o atitudine care te va ajuta sa devii mai buna in relatiile cu cei din jur si sa te simti mai implinita!

Primul lucru pe care ti-l spune un psiholog sau un coach este: iubeste-te pe tine in primul si-n primul rand. Trebuie sa fii ok pe cont propriu inainte de a fi ok cu altcineva. Si au dreptate! Chiar daca pare atat de ciudat sa te indragosteti de tine, e important sa-ti dai tie in primul rand multa atentie si sa te placi, mai ales daca vrei ca si ceilalti sa te placa.

Nu e constructiv sa te arunci cu capul inainte in relatii cand ai probleme interioare nerezolvate. Si nici nu e in regula sa speri ca un posibil iubit le va face sa dispara peste noapte.

Chiar daca ajungi sa ai orice ti-ai dori in viata, tot nu te vei putea bucura de respectivele lucruri daca nu esti impacata cu tine. Si tocmai de aceea e obligatoriu sa faci pace cu tine insati.

Indragosteste-te de tine: ce inseamna acest lucru

1. Fii constienta de gandurile tale

Fara sa-ti dai seama, tinzi sa-ti ignori gandurile, fricile, complexele care actioneaza ca o bariera in indeplinirea dorintelor tale. O etapa importanta in acest proces prin care inveti sa te iubesti si sa te accepti este sa-ti verifici periodic parerea pe care o ai despre tine.

Tie cand ti-a placut ultima data de tine? 

Esti multumita cu ce ai facut in ziua respectiva? Te tenteaza sa incerci lucruri noi? Ai o stare neutra de spirit? Esti suparata?

Daca esti in ultima situatie, incearca sa descoperi ce a condus la declansarea ei. Daca esti in penultima, incearca sa gasesti acea activitate care sa te ajute sa-ti imbunatatesti starea de spirit. Daca esti activa si curioasa, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Sunt sanse mari sa descoperi lucruri foarte bune despre tine acolo unde credeai ca sunt doar lucruri rele.

In oricare dintre cazuri, indragosteste-te de tine, incearca sa te iubesti si sa te impaci cu tine.

2. Schimba-ti dialogul pe care-l ai cu tine

Alerteaza-te ori de cate ori ai ganduri negative.
In loc sa le ingropi intr-un colt indepartat al mintii, mai bine le scanezi pentru a afla cand ai inceput sa simti asta.
Intoarce-te in acel punct zero si incearca sa minimizezi pe cat posibil supararea. Incearca sa gasesti si aspecte pozitive in problema ta. Asa vei dobandi si increderea in tine de care ai atata nevoie pentru a fi echilibrata.

3. Fereste-te de capcana comparatiei

Adesea ajungi sa te simti prost cu tine pentru ca te privesti prin comparatie cu o alta persoana. Nu-ti analizezi propriul tau parcurs, nu te concentrezi pe evolutia ta, ci doar observi ca esti mai jos decat o prietena pe care o consideri un punct de referinta.

Nu exista o persoana mai buna sau mai rea decat alta. Fiecare dintre noi suntem diferiti si avem un parcurs diferit de dezvoltare. Nu toti avem aceleasi aptitudini si acelasi ritm de invatare. Iar atunci cand te vei iubi pe tine nu vei mai fi sedusa de realizarile celorlalti.

Foto: Thinkstock