indragostita de un coleg de munca

Daca esti indragostita de un coleg de munca, gandeste-te bine ce iti doresti de la o potentiala relatie. Analizeaza cum ar evolua lucrurile daca ati ramane impreuna, dar mai ales, care ar fi atmosfera la birou, daca relatia ar fi pur sexuala sau nu ar merge mai departe!

Daca stai la birou toata ziua, alaturi de un barbat atragator, este posibil ca lucrurile sa evolueze. Sa apara o scanteie si gata! Te trezesti indragostita de un coleg de munca. Multi oameni nu actioneaza daca simt ca s-au indragostit de un coleg. Multi cred ca este vorba de atractie pura.

Exista relatii de cuplu care se construiesc la locul de munca. Fie flirturi, fie atractii sexuale, fie aventuri de o noapte, fie relatii de cuplu pe termen lung sau chiar casatorii.

Daca esti indragostita de un coleg de munca, nu poti stii care este deznodamantul, si pana la urma, aici este problema! Trebuie sa actionezi si sa risti o situatie dificila personal si profesional? Sau trebuie sa uiti de romantism la job? Descopera ce spun specialistii de la Women’s Health Mag.

A lucra in aceeasi echipa poate fi catalizatorul unei prietenii sau al unei relatii romantice, spune Michele Kerulis, terapeut clinician si expert in relatii de cuplu, membru la Facultatea Northwestern.

Daca esti indragostita de un coleg de munca, intreaba-te aceste lucruri, inainte de a face o mutare.

  1. Sunt indragostita de un coleg de munca sau este o atractie pur sexuala?

Faptul ca sunteti mereu in aceleasi intalniri, lucrand la aceleasi prezentari, sau faptul ca va plangeti de aceleasi neajunsuri la birou – toate acestea pot ajuta la dezvoltarea unei relatii cu un coleg de job.

Oamenii se pot indragosti la birou daca vad ca acel coleg sau colega a dus o sarcina dificila la bun sfarsit, spune Keruslis. Insa exista o modalitate de a gasi diferenta intre faptul ca esti indragostita de un coleg de munca sau pur si simplu il gasesti atragator.

Daca te gandesti des la persoana de la locul de munca atunci cand sunteti impreuna este vorba de atractie sexuala, pur fizica. Insa, daca te gandesti la el si atunci cand nu sunteti impreuna, este posibil sa se fi dezvoltat o conexiune emotionala intre voi doi.

  1. Stiu cu siguranta cum este colegul acesta de munca?

Pentru ca lucrurile se incing repede si la fel de repede pot iesi de sub control, fii obiectiva si asigura-te ca barbatul de care te-ai indragostit este cine crezi tu ca este.

Vestea buna, daca esti indragostita de un coleg de munca, este ca l-ai vazut probabil in starea lui naturala, autentica, spune coach-ul Bonnie Winston. Ai vazut cum actioneaza sub presiune, cand are termene limita sau cand are responsabilitati. Este mai usor de vazut cu cine ai de a face la job, decat la un pahar de vin, in timpul liber.

  1. Care este politica companiei in ceea ce priveste relatiile la locul de munca?

Daca esti indragostita de un coleg de munca trebuie sa stii care este politica companiei in ceea ce priveste relatiile da locul de munca, spune Kerulis.

Multi angajatori sfatuiesc sa nu existe legaturi romantice intre sef si subaltern. Firmele de avocatura, de exemplu, stipuleaza sa nu existe niciun fel de legatura intre colegii de munca, spune Winston. Cel mai bine, daca nu esti sigura, intreaba pe cineva de la Resurse Umane.

  1. O relatie de cuplu imi va impacta capacitatea de a-mi face jobul bine si de a evolua in cariera?

Daca o relatie de dragoste va poate afecta capacitatile de concentrare sau posibilitatea unei promovari la locul de munca, este cazul sa evaluezi situatia.

Multi colegi pot vedea o relatie de cuplu intre voi doi drept neprofesionalism sau nu tocmai intr-o lumina pozitiva. Si asta poate duce la formarea unei opinii ce iti poate periclita cariera, spune Kerulis.

  1. Pot stabili si respecta limite?

Daca decizi sa intri intr-o relatie cu un coleg de munca, Kerulis sugereaza sa discutati sincer si deschis limitele. Faptul ca esti indragostita de un coleg de munca si ca aveti o relatie amoroasa nu trebuie sa va afecteze performantele la job, productivitatea sau capacitatea de a lua decizii.

Citeste si: Jobul iti afecteaza viata – 7 semne ca iti face rau psihic!

Foto: Guliver