Ce sa faci daca esti indragostita de un barbat indisponibil emotional.

E greu sa fii indragostita de un barbat indisponibil emotional. Daca nu stii sa ceri nu vei primi prea mult in relatia cu el! Stii ce sa faci?

Ai cunoscut un tip pe care il placi. Dar, fie ca e imatur, fie ca a iesit recent dintr-o relatie si nu mai vrea alta prea repede, constati ca e un barbat indisponibil emotional. Si, totusi, te incapatanezi sa il cuceresti. Si nu numai atat. Pentru ca nimeni nu contesta faptul ca e atras de tine. Iti propui sa il faci sa uite de indisponibilitatea lui. Scopul tau este sa il faci sa te vrea numai pe tine. Si pe termen lung!

Ce e de facut daca ai de-a face cu un tip indisponibil emotional? In primul rand, trebuie sa afli cateva realitati despre aceasta situatie. Si nu sunt lucruri usor de acceptat:

1. Daca e indisponibil emotional nu inseamna ca e insensibil. Inseamna ca nu e serios in privinta unei relatii in acest moment

Daca tipul cu care iesi este indisponibil emotional nu inseamna ca nu isi doreste afectiune si atentie din partea ta. Nu inseamna nici ca nu observa frumusetea si nici pe departe nu inseamna ca nu e interesat de sex. Isi doreste toate aceste lucruri si face eforturi ca sa le obtina.

Femeile au tendinta sa creada ca, daca un barbat este singur, educat, are un loc de munca, e chipes, are bun gust, o garderoba bine pusa la punct si e, in general, un barbat bun, e, in mod automat „pe piata”. E complet gresit sa crezi asta, scriu cei de la Evanmarckatz.com.

2. Ignora lucrurile pozitive, crede-le pe cele negative

Poate ti-a spus de cateva ori, cu alte cuvinte, ca e indisponibil emotional. Daca nu te prezinta prietenilor ca fiind iubita lui, daca nu da niciun semn timp de o saptamana dupa ce v-ati vazut, daca ti-a spus ca nu vrea o relatie serioasa acum, inseamna ca a fost sincer si ti-a transmis adevarul. Poate ca nu i-ai acordat atentie si ai preferat sa crezi ca e mai implicat decat e in realitate.

Deseori, atunci cand o femeie se indragosteste de un barbat indisponibil emotional, crede – chiar daca el e destul de clar cand ii spune ca nu vrea o relatie serioasa – ca il poate schimba. Uneori poti face un barbat sa se razgandeasca si sa isi asume complet relatia cu tine. Dar acestea sunt exceptii. In general, un indisponibil emotional nu se razgandeste.

3. Daca e indisponibil emotional nu inseamna ca e malefic

Daca iti spune direct ca e interesat de tine, dar ca nu e interesat de o relatie prea serioasa cu nimeni si tu continui sa te vezi cu el, tipul cu care iesi va percepe asta ca pe un acord si se va comporta ca un burlac atunci cand nu sunteti impreuna. Dar atunci cand sunteti impreuna va face tot ce poate ca sa iti fie pe plac. O sa fie grijuliu, sarmant, o sa te faca sa razi si o sa incerce mereu sa te satisfaca sexual. De ce? Pentru ca tine de orgoliul unui barbat sa se asigure ca femeia care se afla in compania lui se simte bine. Depinde de tine daca accepti asta sau vrei sa se comporte ca un iubit „cu acte in regula”.

4. Spui ca esti o femeie puternica, dar nu te comporti ca atare

Felul in care un barbat apreciaza o femeie este dat, in foarte multe cazuri, de cat de mult se apreciaza pe sine acea femeie. Daca ii oferi tot ce ai fara sa ceri nimic in schimb sau cerand un minim de atentie, atunci va crede ca nu te apreciezi destul. Si se va comporta ca atare. Barbatii nu gasesc singuri motivatia de a oferi mai mult cand tu esti cea care cere atat de putin. Asa ca gandeste-te bine cand cunosti un tip indisponibil emotional. Are nevoie sa fie provocat, are nevoie sa stie ca nu accepti mai putin decat tot ce poate oferi.

Iata de ce, atunci cand intalnesti un barbat indisponibil emotional, e bine sa te comporti ca o sefa. Sa il tratezi ca pe un angajat caruia sa ii prezinti cerintele tale. Daca nu face nimic ca sa te satisfaca si tu continui sa ii faci pe plac, asuma-ti esecul relatiei. Lui poate ca ii convine situatia, doar e avantajat. Dar daca el nu vrea o relatie serioasa si tu vrei, e cazul sa il „concediezi”. Nu poti sa ai pretentia sa te aprecieze si sa te considere cu adevarat partenera lui daca tu nu insisti sa fii tratata ca atare.

Acum ca stii ce situatii pot aparea cand esti indragostita de un barbat indisponibil emotional, afla si cateva Strategii de relationare cu amicii iubitului.

FOTO: istockphoto.com