Intalnirile online. Cum sunt privite de oameni.

Desi suntem in 2016 si internetul a luat o asemenea amploare incat in tarile civilizate nici nu poti concepe sa traiesti fara el, intalnirile online sunt in continuare stigmatizate. Cel putin de catre unii.

Un studiu realizat recent la Pew Research Center a aratat ca, desi oamenii sunt mai toleranti in ceea ce priveste cautarea unui partener pe internet, opinia publica considera acest gen de cautari ca fiind dezonorabile. O cercetare similara realizata in 2005, cand nu exista Tinder si Happn, arata ca opiniile s-au mai schimbat in ultimii 11 ani. Dar nu foarte mult.

Bustle.com a scris despre cum sunt vazute in prezent intalnirile online.

Ce cred oamenii despre intalnirile online

1. Cine isi cauta partener pe internet e vazut ca “disperat”

In 2005, 29% dintre participantii la studiu erau de acord cu afirmatia “Persoanele care folosesc site-uri de intalniri online sunt disperate”. 23% dintre participantii la studiul de anul acesta inca mai cred asta. O diferenta de 6% nu inseamna deloc mult cand vine vorba de o schimbare de perceptie in 11 ani!

2. Internetul e de folos cand cauti intalniri online

Desi cei care isi stabilesc intalnirile online sunt vazuti ca disperati, 59% dintre participantii la studiu cred ca internetul e o cale buna de a cunoaste alti oameni. In 2005, numai 44% dintre cei chestionati vedeau internetul ca pe o metoda de a cunoaste oameni noi, potentiali parteneri. Totusi, 41% inca mai cred ca intalnirile online sunt o idee proasta.

3. Oricat de mult s-ar vorbi despre ele, intalnirile online sunt destul de rare

Numai 15% din respondenti sustin ca au experimentat intalnirile online. Cei mai multi dintre ei au varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. 27% au spus ca au incercat aplicatii sau site-uri de intalniri.

4. Pentru unii functioneaza!

5% dintre cei care au participat la studiul despre intalnirile online si care sunt intr-o relatie stabila sau chiar casatoriti au spus ca si-au cunoscut partenerul online.

5. Foarte putini se intalnesc si fata in fata

Dintre cei 15% care au incercat intalnirile online, doua treimi au spus ca au avut si rezultate de pe urma lor. Adica au intalnit pe cineva fata in fata. O treime a ramas la nivel de discutii online, fara sa se fi intalnit vreodata cu persoana cu care au purtat lungi conversatii.

Acum ca stii cum vad cei din jur intalnirile initiate pe internet, afla si Ce sa faci la prima intalnire cu un barbat cunoscut online.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole utile!