15 intrebari la care sa gasesti raspunsul inainte sa te casatoresti.

Inainte sa te casatoresti, e bine sa fii sincerca cu tine insati si sa iti raspunzi la niste intrebari care te pot ajuta sa iei decizia cea buna. De exemplu, cum reactioneaza partenerul tau cand tu ai succes?

Casatoria e un pas important si nu e obligatoriu sa spui “Da!”, chiar daca sunteti de mult timp impreuna! Inainte sa te casatoresti, pune-ti tie insati niste intrebari, ca sa iti faci o parere cat mai completa despre ce vrei de la relatia cu el. Popsugar.com a facut un set de intrebari care te pot ajuta sa iei decizia cea mai buna!

15 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa te casatoresti

1 Cum reactioneaza la succesele tale?

Cum reactioneaza partenerul tau atunci cand ai succes? Se bucura sincer si te incurajeaza sa fii tu insati? Sau se simte intimidat de orice victorie a ta si e mai sigur de sine cand nu iti ies planurile?

2 Chiar va acceptati asa cum sunteti?

Intotdeauna vor fi lucruri pe care sa vrei sa le schimbi la oamenii din viata ta, dar nimeni nu ar trebui sa se abtina de la a fi el insusi, ca sa fie pe placul altcuiva. Inainte sa te casatoresti, intreaba-te daca voi va acceptati asa cum sunteti.

3 Tu cine esti?

Cum poti sa iti dai seama daca te potrivesti cu iubitul tau, daca nu stii sigur cine esti tu?

4 Esti fericita ca esti in aceasta relatie?

Ideea de a-ti imparti viata cu cineva nu presupune sa gasesti pe cineva care sa te completeze sau sa te faca fericita. Trebuie sa fii tu bine cu tine, in primul rand. Dar, chiar si asa, daca ideea de a-ti imparti casa si viata cu el iti produce ingrijorare, nu e bine! Iar speranta ca el se va schimba e gresita!

5 Te simti captiva?

Inainte sa te casatoresti, gandeste-te bine daca chiar vrei sa fii in aceasta relatie sau daca vrei sa ai si perioade in care sa evadezi din ea. Ai ramas langa el pentru ca ai investit timp sau pentru ca ti-a placut?

6 Relatia voastra este echilibrata?

Simti ca sunteti amandoi de aceeasi parte a baricadei in termeni de compromis si sprijin? Sau unul dintre voi ofera mai mult decat celalalt?

7 Puteti sa va distrati impreuna?

Ai vazut vreodata cupluri care stau la aceeasi masa, in oras, in liniste, cei doi aratand ca si cand ar fi obligati sa stea impreuna? Nu e distractiv deloc! Atentie, insa! E important sa va puteti distra si impreuna, dar si separat!

8 De ce esti in aceasta relatie?

O alta intrebare la care sa ai un raspuns inainte sa te casatoresti este aceasta: de ce stai langa el? Pentru ca il respecti, il iubesti, ai incredere in el si il apreciezi? Sau pentru ca te temi sa fii singura, iti faci griji ca nu te vei descurca singura financiar sau pentru ca ati inceput sa construiti o viata in doi si te sperie ideea de a pleca?

9 Ai incredere in el?

Daca raspunsul este negativ, e cazul sa te intrebi de ce nu ai incredere in el si ce puteti face ca sa o reconstruiti. Fara incredere nu e nicio sansa!

10 E un om bun?

Avand informatiile pe care le ai acum, in acest moment, despre partenerul tau, ai putea sa fii si doar prietena cu el?

11 Esti cu adevarat atrasa de el?

Atractia fizica nu e cea mai importanta componenta intr-o relatie, dar sa te fortezi sa fii cu cineva fara sa simti atractie, ci dar pentru ca are alte calitati, nu e corect fata de niciunul dintre voi. O sa aduni resentimente, iar el o sa se simta respins.

12 Partenerul tau te sustine?

Cand esti cu el simti ca faci parte dintr-o echipa loiala, in care fiecare face tot posibilul pentru binele celuilalt? Simti ca sunteti uniti? Sau simti ca nu e alaturi de tine in fata oricarui fel de pericol sau provocare?

13 Cresteti impreuna?

Cum va comportati impreuna? Simti ca va dezvoltati – impreuna sau individual – si ca va satisfaceti pasiunile?

14 Va indreptati in aceeasi directie?

In unele cupluri, discutiile despre teme majore, ca religie, casatorie, copii, sunt evitate pentru ca acestea ii vor indeparta. Dar ele sunt necesare ca sa intelegeti daca aveti aceeasi viziune asupra vietii.

15 Esti inca tu insati?

Daca esti indragostita de cineva, nu inseamna ca trebuie sa iti schimbi identitatea, ca sa fii ce vrea el sa fii. Inainte de a spune “da”, intreaba-te daca esti tu insati cand esti cu el.

FOTO: Guliver

Citeste si: De ce onestitatea este buna in cuplu. Chiar si atunci cand adevarul doare!