iti dai seama ca te iubeste

Iti dai seama ca te iubeste mai mult din gesturi si din fapte, cand vine vorba de partnerul tau de cuplu. Cum sa citesti ce iti comunica el prin ceea ce face? Cum sa iti dai seama ca te iubeste? Descopera mai jos.

Realitatea este ca barbatii nu comunica prea bine, mai ales cand vine vorba de sentimente. Este la fel de real ca barbatii iubesc si fara sa faca declaratii de dragoste.

Avem asteptari distorsionate cand vine vorba de iubire si relatii de cuplu. Noi, femeile, visam la printii din poveste, care sa ne cucereasca cu gesturi romantice incredibile. Asteptam sa ne suprinda ca in filme o declaratie de dragoste pompoasa si exagerata.

Din pacate, asta nu ne face altceva decat sa ne impiedice sa recunoastem iubirea adevarata chiar daca ne priveste in fata. Asteptarile exagerate, ideile preconcepute despre cum ar trebui sa arate, sa se simta, sa vorbeasca iubirea adevarata nu ne lasa sa fim fericite.

Barbatii sunt programati genetic, iar educatia lor accentueaza aceste trasaturi, sa nu relationeze prea bine. Si sa nu exprime prin vorbe ceea ce simt. Insa, barbatii stiu sa arate cum iubesc. Poti sa iti dai seama ca te iubeste din ceea ce face, chiar daca nu rosteste un cuvant.

Iti dai seama ca te iubeste din micile lucruri pe care le face pentru tine

Desi suna a cliseu, poti sa iti dai seama ca te iubeste din micile lucruri pe care le face pentru tine. Intocmai acelea pe care nu le observi.

Poate iti face micul-dejun, poate iti face un masaj dupa o zi grea, poate face cumparaturile cand tu nu te simti in stare, poate spala vasele.

Aceste mici gesturi de iubire si bunatate demonstreaza ca se gandeste la tine si demonstreaza ca vrea sa faca lucrurile cat mai putin stresante sau obositoare pentru tine. Daca nici asta nu demonstreaza iubire…

Daca este constant in actiunile lui, atunci esti totul pentru el

Uneori suntem atat de concentrate pe fantezii, iubiri de basm si visuri, incat nu mai vedem bine realitatea. Avem tendinta de a vedea gesturile populare – primitul florilor, bijuteriile, calatoriile – marete si de a trece cu vederea ceea ce este esential.

Sunt multe gesturi de iubire din care poti sa iti dai seama ca te iubeste. Si nu doar la Craciun, de Ziua Indragostitilor sau de aniversari, cand te poti astepta la atentia lui.

Poate ia copiii de la scoala, poate face curat, poate repara ceva in casa. Desi nu le poti categorisi drept romantice, acestea sunt gesturi de iubire, care te ajuta si care iti confera tie confort.

Iti pretuieste linistea si iti protejeaza sanctuarul tau de relaxare

Un barbat bun va fi acolo pentru tine cand ai nevoie de el. Iti va pretui locul in care tu te retragi sa iti gasesti linistea. Te va privi fara sa te judece. Iti va da voie sa te retragi dupa o experienta emotionala stresanta. Va sti ca acolo iti gasesti pacea.

Iti dai seama ca te iubeste daca te asculta cand ai nevoie de un umar pe care sa plangi si daca este “paznicul” templului tau de rugaciune.

Te iubeste daca te priveste cu emotii pozitive

Uneori prioritizam alte atatea roluri pe care barbatii le pot avea in vietile noastre incat nu mai avem timp sa ii observam cum ne privesc. Poate atunci cand tu esti ocupata sa le citesti copiilor. Poate atunci cand incerci sa te decizi cum sa te imbraci. Poate atunci cand lupti pentru ceva in care crezi.

Da, ochii sunt ferestre catre suflet si ei pot exprima admiratie, iubire, bucurie, respect, gratitudine. Ai nevoie de cateva secunde sa il citesti si sa iti dai seama ca te iubeste.

Lista poate fi lunga, dar trebuie sa stii ca un barbat bun iti spune “te iubesc” prin fapte, prin lucrurile mici pe care le face, prin dorinta de a-ti aduce confort, printr-o privire.

Chiar daca aceste gesturi nu sunt “romantice” – in sensul in care literatura sau filmele ne spun ca trebuie sa arate romantismul – sunt pline de dragoste. Doar ca trebuie sa stii cum comunica un barbat.

Citeste si: Barbat neinteles? 7 motive pentru care nu comunicati bine

Foto: Guliver