Reguli de buan comunicare in cuplu

De multe ori, ne punem singure bete in roate atunci cand vine vorba de relatii. Si totul din cauza unor tipare pe care le repetam, chiar fara sa ne dam seama. Renunta la ele si iubeste pentru toata viata!

Abilitatea de a iubi si de a fi intr-o relatie bazata pe comunicare si pe incredere poate fi exersata si dezvoltata! Yourtango.com iti da niste prime indicii pentru a renunta la obiceiuri proaste si a deveni o persoana care iubeste pentru toata viata.

6 obiceiuri proaste care iti saboteaza iubirea

1. Te gandesti ca nu va dura. Daca incepi o relatie cu perceptia ca este deja blestemata sa se incheie, atunci asa si va fi. De fiecare data cand se intampla ceva rau, vei simti ca ti se valideaza parerea. Si vei incepe sa iti testezi partenerii si sa le provoci reactii negative. Dar daca pornesti cu optimism si deschidere, lucrurile vor decurge cu totul altfel.

2. Te joci. In loc sa comunici atunci cand ai o problema, astepti ca partenerul sa observe si sa extraga informatiile de la tine. Si explodezi putin mai tarziu, la momentul nepotrivit. Astfel de jocuri au darul de a distruge o relatie, la fel ca orice tip de manipulare. Nu incepe sa tii scorul si sa spui ca sunteti chit cand va raniti. Nu pune punct la afectiune. Cel mai bine este sa va explicati si sa va ascultati. Lasati deoparte mania si ranile.

3. Crezi ca dragostea e de ajuns. Pe termen lung, cei din cuplurile care trec peste rau si peste bine si inca mai tin unul la celalalt si se plac, au construit mai mult decat iubirea. O relatie presupune si angajamente, multa munca, discutii si comunicare.

4. Esti geloasa. Daca nu poti avea incredere in iubitul tau, atunci de ce sa mai pornesti o relatie? Si daca sunt demni de incredere dar tu ai inca probleme din relatiile anterioare, atunci cand ai fost tradata, atunci aduna-te inainte de a le proiecta pe noul partener. Gelozia nu este un semn de iubire. E un semn de posesivitate si nesiguranta e sine. Increderea conteaza enorm pentru o relatie de durata.

5. Te multumesti cu putin. Relatiile solide sunt bazate pe un echilibru de “putere”. Fiecare vine cu ceva de care celalalt are nevoie, dar ar trebui sa fie in cantitati egale. Daca accepti sa fii cu cineva care nu e nici macar aproape de ce ai nevoie, sansele de reusita sunt mici. Amandoi trebuie sa va admirati si sa va respectati.

6. Crezi ca ai nevoie de altcineva pentru a fi fericita. Nu mai astepta barbatul perfect sa apara. Implineste-ti singura viata. Calatoreste. Fa lucruri care sa te ajute sa evoluezi. Barbatul pe care il cauti si de care ai nevoie nu vrea pe cineva singur, disperat si nefericit. Inainte de a fi fericita cu cineva, fii fericita cu tine!

Poti sa lucrezi in paralel si la aceste 10 lucruri la care sa renunti pentru a fi fericita!