iubiti nepotriviti mai bine singura

Nimeni nu scapa de relatiile cu iubiti nepotriviti. Asta daca nu te numeri printre norocoasele care-si gasesc din prima “Omul”. Insa cel mai probabil si tu esti ca mine. O fata care a trebuit sa sarute multe broaste (sau printii altora, depinde de perspectiva), inainte de a gasi exact ce cauta.

Nu cred in existenta unui partener ideal, cu care sa nu te certi niciodata, cu care totul sa fie numai lapte si miere pana la adanci batraneti. Ba chiar cred ca m-as plictisi teribil langa un astfel de Mr. Right.

Insa cred ca pentru fiecare fata exista anumiti iubiti nepotriviti care n-ar putea fi modelati sub nicio forma. Si nu vorbesc aici despre cazuri extreme, ci doar despre tipologii care sunt fie imposibil de iubit pe termen lung, fie lipsiti de orice urma de romantism…

Pentru mine acestia au fost cei 3 iubiti nepotriviti la care nu m-as intoarce niciodata:

Neglijentul – E aproape imposibil sa nu fi intalnit si tu un tip care din dorinta de a parea mai barbat decat este ignora tot felul de aspecte esentiale. Nu se ingrijeste (si nu ridic stacheta la nivelul unui metrosexual), e adesea agresiv verbal cu cei care nu-i canta in struna si nu e deloc atent la mesajele pe care i le transmiteam (prin viu grai sau prin priviri la fel de graitoare). E acel tip care nu ia niciodata flori pentru ca nu le intelege rostul si nici nu se chinuie vreodata sa-ti deschida usa, sa-ti ia haina sau sa-ti traga scaunul la masa, deoarece considera ca barbatii adevarati nu ar face asta. Confunda adesea barbatia cu marlania, iar in momentul in care incerci sa pornesti o discutie serioasa cu el va cauta sa te puna la colt fara sa foloseasca un argument valabil.

Adolescentul intarziat – E baiatul fara varsta, caruia desi nu i se mai potrivesc tricourile cu supereroi si blugii prespalati, va continua sa le poarte. Ii e dor de Vama Veche de alta data, nu concepe un weekend fara o iesire numai cu baietii si se fereste pe cat posibil de angajamente serioase. Teoretic e usor sa-l tii prin preajma ta daca-i faci jocul si te comporti si tu ca si cum ai aceleasi nostalgii. Insa de ce ai vrea sa-ti pierzi timpul cu o relatie care n-are niciun viitor? Sau ok, la un moment dat relatia cu el ar putea parea ca are un viitor, atunci cand adolescentul intarziat se va trezi ca nu mai are acelasi succes la fete tinere si-si va dori brusc sa fie numai si numai cu tine. Cel putin, pana la proba contrarie.

Conservatorul – La el ajungi de obicei dupa un sir de incercari cu mai multi iubiti nepotriviti si ai impresia ca ai tras lozul norocos. E fix opusul adolecentului intarziat: adica un tip serios care stie ce vrea si nu se joaca de-a relatia. Problema e ca agenda lui a fost deja scrisa si de obicei un astfel de tip nu va incerca sa si-o modifice in functie de tine. Daca va potriviti ok, daca nu, tu vei fi nevoita sa te mulezi in permanenta dupa dorintele lui, care desi nu sunt neaparat gresite, nu-ti vor lasa aproape niciodata posibilitatea de-a lua propriile decizii. Nu te va dezamagi niciodata, dar nici nu te va face cu adevarat fericita. Iar tu nu-ti doresti asta, nu-i asa?

Citeste si “Lectii esentiale deprinse dupa 15 ani de relatii”!

Foto: iStockphoto