Iubitul nu recunoaste cand greseste? Exista o explicatie stiintifica!

Iubitul nu recunoaste cand greseste si arunca vina pe tine in continuare, desi e evident ca el e cel care a incurcat lucrurile? Inainte sa il certi si sa ii pui la indoiala intelectul, ia in calcul si un surplus de testosteron!

Sa luam acest scenariu: tu si iubitul tau ati planuit sa iesiti la restaurant. Tu ajungi la ora planificata, iar el – nu. Astepti 15 minute inainte sa-l suni si sa-l intrebi ce s-a intamplat. Constati ca el te astepta pe tine, dar la un alt restaurant. A incurcat locul. Si, totusi, iubitul nu recunoaste cand greseste. Nici macar atunci cand ii trimiti un print screen cu mesajul in care ii spuneai exact la ce restaurant sa mergeti.

Chiar daca pentru tine e evident si asa ar trebui sa fie si pentru el, iubitul nu recunoaste cand greseste sau incurca lucrurile. Pur si simplu refuza sa accepte ca a gresit. Chiar daca vede clar mesajul, gaseste un element de care sa se lege, ca sa scoata in evidenta ca e tot vina ta.

Inainte sa il parasesti sau sa tipi la el pentru ca e incapatanat si nu isi asuma greselile, s-ar putea sa iti prinda bine sa afli explicatia stiintifica pentru faptul ca iubitul nu recunoaste cand greseste. Pentru ca, da!, exista o explicatie.

Ce se intampla cand iubitul nu recunoaste cand greseste

Cercetatorii de la o unversitate din SUA au descoperit ca oamenii cu un nivel mai mare de testosteron – adica barbatii – au tendinta sa creada ca au dreptate, chiar si cand gresesc, mai mult decat alti oameni – adica femeile.

Colin Camerer, specialist in economie comportamentala si neurostiinta, explica spunand ca testosteronul inhiba procesul de verificare mentala a muncii tale, crescand, astfel, sentimentul instinctiv ca “ai dreptate”, potrivit Elitedaily.com.

Cercetarile au fost facute pe 243 de barbati selectati la intamplare, care au primit o doza de testosteron sau gel placebo, inainte de a li se da cate un test.

Grupul de barbati care au primit testosteron au raspuns cu 20% mai prost la intrebari, s-au grabit sa ofere raspunsurile si, apoi, le-a luat mai mult timp sa raspunda corect. Cercetatorii cred ca testosteronul te poate face sa gresesti pentru ca iti creste increderea de sine. “Daca ai mai multa incredere in tine, o sa ai impresia ca ai dreptate si nu o sa te indoiesti destul ca sa iti poti corecta greselile”, a spus Colin Camerer. In plus, tot el il poate face pe barbat sa nu isi recunoasca greselile.

Asa ca, atunci cand iubitul nu recunoaste cand greseste si cand incurca lucrurile, e posibil sa fie de la surplusul de testosteron, care il face sa se grabeasca.

FOTO: Guliver

Citeste si: 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apetitul sexual.