Afla de ce iubitul tau e nesigur pe el

Barbatii sunt invatati sa-si ascunda emotiile pentru a parea cat mai puternici si pentru a-ti oferi tie siguranta. Daca simti ca iubitul tau e nesigur pe el, desi incearca sa pastreze aparentele, iata care sunt posibilele motive.

Sustin ca au o psihologie simpla, dar barbatii sunt “creaturi” complicate, care se lupta de multe ori cu indoiala. De cele mai mule ori, iubitul tau e nesigur pe el din cauza urmatoarelor 3 motive, potrivit Self.com. Problema este ca sunt sanse mici ca el sa ti le marturiseasca. Incearca sa le identifici tu si sa discuti cu el despre acest subiect.

Un barbat care se lupta cu nesiguranta traieste practic in frica. Daca nu reuseste sa se lupte cu ea, relatia voastra va fi dificila. Dar tu il poti ajuta cu sprijin, empatie si intelegere. Primul pas este sa identifici problema.

3 motive pentru care iubitul tau e nesigur pe el

1. Se teme ca nu e bun la pat. Este o problema frecventa, mai ales pentru ca anatomiile barbatilor si femeilor sunt diferite. Dar daca el are aceste temeri legate de viata voastra sexuala, lucrurile pot deveni si mai… lipsite de scantei. El vrea cu siguranta sa-ti provoace placere. Gandeste-te daca ai si tu vreo nesiguranta care va pune piedici si incearca sa comunici cu el despre ce iti face placere si ce nu.

2. Se teme ca te va pierde. Un barbat nesigur pe el se pune mereu mai prejos fata de alti barbati si are mereu impresia ca cineva mai grozav va veni si te va fura. Aceasta nesiguranta poate duce la gelozie si posesivitate. Chiar daca tu nu faci nimic pentru a fi banuita, mintea lui poate inventa scenarii a la Hollywood despre aventuri cu alti barbati. Daca el nu-si repara stima de sine, gelozia devine si mai puternica in timp. Tu nu poti decat sa incerci sa ii spui ceva mai des ca este singurul la care te gandesti. Si explica-i de ce.

3. E speriat de emotiile lui. Multi barbati sunt crescuti in asa fel incat sa-si ignore emotiile, pentru ca acestea ar fi semn de “slabiciune”. Ai auzit si tu ca “baietii nu plang” si n-ar trebui sa se comporte ca “o fata”. Din pacate, si la maturitate le este greu sa isi inteleaga si sa-si accepte emotiile, din cauza presiunii sociale si a prietenilor.

Daca iubitul tau e nesigur pe el, primul pas spre incredere mai mare este sa le recunoasca. Sa fie sincer cu el, dar si cu tine. Fii constienta de faptul ca iubirea nu e de ajuns pentru a vindeca aceste nesigurante. Sa il accepti poate fi de ajutor, dar majoritatea muncii depinde de el. Cu cat ii creste increderea in el, cu atat va avea mai multa incredere in tine.

Nesiguranta duce si la certuri. Iata ce sa nu faci dupa o cearta cu iubitul 

Foto: Stocksnap.io