L-ai inselat? De ce nu te poate ierta.

L-ai inselat pe iubitul tau si a aflat? Nu e de mirare ca nu te poate ierta! Pentru el e mai mult decat o ofensa, e o rana adusa masculinitatii lui! Daca nu poate trece peste, incercati terapia de cuplu!

Se poate intampla oricui sa fie infidel. Multi ani petrecuti cu acelasi barbat, poate copii, poate rutina, lipsa de intimidate si de romantism. Nu e usor sa ai o relatie de durata in care sa mentii afectiunea. De aceea, poti fi tentata sa iti inseli partenerul. Daca l-ai inselat si el a aflat, probabil stii deja ca unui barbat ii e foarte greu sa ierte si sa uite o escapada a partenerei lui.

Dailymail.co.uk a scris un articol amplu despre felul in care barbatii se raporteaza la infidelitatea partenerelor lor. In urma cu ani buni, infidelitatea era considerata o caracteristica masculina. Ei erau “sexul necredincios”. Dar, in ultimii ani, numarul femeilor care isi inseala partenerii e din ce in ce mai mare. Femeile nu se mai simt obligate sa ramana in relatii care nu functioneaza.

E dificil sa repari o relatie dupa ce l-ai inselat

Cand sunt inselate, femeile sunt mai dispuse sa ierte decat barbatii. Cel putin asta spun expertii: ca barbatii nu vor sa treaca peste aventurile partenerelor lor! “Barbatii se pot ierta pentru imprudentele lor, dar le e mult mai greu sa isi ierte partenerele pentru acelasi gen de greseala. Pentru o femeie inselata, aventura e o ofensa adusa demnitatii ei. Pentru un barbat inselat, e o ofensa adusa barbatiei lui. Jignirea ajunge pana in inima identitatii sale”, spune terapeutul Phillip Hodson.

Chris Davies, de 47 de ani, a povestit ca s-a simtit distrus si lipsit de putere cand a aflat ca cea care ii era sotie de 11 ani l-a inselat cu prietenul lui cel mai bun. Nu a putut sa o ierte. Mai mult, i-a luat cinci ani pana a decis sa se vada cu alte femei.

Pentru barbati e o lovitura sub centura

Pentru un barbat, comportamentul sexual al partenerei sale, cand aceasta are o aventura, e extrem de important. Practic, il intereseaza mai mult cum s-a simtit ea cu celalalt barbat din punct devedere sexual decat daca l-a iubit pe celalalt. “Sentimentele si conexiunea emotionala sunt cele care le fac pe femei sa se simta amenintate. O femeie inselata intreaba: “O iubesti?”. Pe cand barbatii sunt mai degraba interesati de aspectul sexual”, spune Paula Hall, consilier de cuplu.

Daca l-ai inselat pe partenerul tau – se poate intampla! –  e bine sa nu ii ascunzi acest lucru. Poate ca te-ai simtit neglijata sau nu te-ai mai simtit atragatoare.

Comunicarea va poate ajuta sa va rezolvati problemele! Ii va fi foarte greu, dar, daca voi credeti ca merita sa va salvati relatia, puteti incerca terapia de cuplu. E un proces dureros, mai ales cand aveti secrete unul fata de altul. Dar e posibil sa va dati seama care sunt problemele si sa va regasiti!

Acum ca stii la ce sa te astepti dupa ce ai calcat stramb, afla si Ce sa faci daca el te-a inselat.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!