cum te simti de fapt la 30 de ani

Varsta din buletin nu se potriveste de multe ori cu cea pe care o simti tu. Iar intre 30 de ani si 20 de ani nu e o prapastie atat de mare precum iti imaginezi. V-o spun eu, din propria-mi experienta!

10 ani inseamna enorm la 20 de ani. E practic jumatate din viata ta de pana atunci. Te gandesti ca peste o perioada atat de lunga de timp vei fi un cu totul alt om, o doamna care nu mai are nimic de-a face cu fata de atunci. Insa nu e deloc asa. Sau cel putin pentru mine nu a fost. Si de abia astept sa implinesc 30 de ani.

Ce-i drept, de abia la anul o sa fac 30 de ani, insa nu cred ca se mai pot schimba prea multe in aceasta perioada de timp. Nu ma simt un alt om, nu mi-am schimbat radical garderoba si coafura, ba din contra, acum imi fac din cand in cand mofturile excentrice pe care nu puteam sa mi le fac cand eram mai mica.

La 30 de ani se presupune ca ar trebui sa fii o femeie… serioasa

Pot mai multe sweatshirturi decat purtam in liceu sau facultate si mult mai des pantofi sport. Nu am permanent si nici parul rosu cum imi imaginam la 20 de ani, ba chiar militez pentru naturalete mai mult ca niciodata. Credeam ca ma voi uita cu putina mila la fata de 20 ani care se consuma dupa tot felul de relatii esuate, insa acum o privesc cu mandrie. Consider ca faptul ca le-am trait din plin, ca nu mi-am impus bariere de teama sa nu sufar si ca am preferat sa spun “Da!” oricarei provocari m-a transformat in fata de azi. Da, fata. Nu sunt nici fetita, nici femeie si cu cat ma uit mai mult inapoi cu atat nu cred ca ma voi maturiza niciodata in totalitate.

Acum multi ani, cand descoperisem tricourile din colectia Tssshirt by Andreea Raicu, ma amuza mesajul “18 years old with 12 years experience”. Ma gandeam ca e doar un statement bun de purtat la vedere si atat, insa cand te apropii de ACEA varsta realizezi ca se poate sa fii la fel de “tanara si nelinistita”, doar ca mult mai experimentata si implicit mai inspirata in decizii. Ai aceeasi energie cu care poti schimba lumea, insa nu ti-o mai irosesti pe piste gresite. Te cunosti, stii exact ce ti se potriveste si ce nu si nu te mai lasi sedusa cu una, cu doua. Dar nu devii greu de emotionat, rece, calculata, usor acrita de tot ce te inconjoara. In tine supravietuieste cumva si adolescenta care se emotioneaza cand primeste un cadou neasteptat, cand este sarutata la plecare, in fata usii, care adora vacantele de pe-o zi pe alta, neplanificate si care mai crede in secret in Feti-Frumosi si suflete pereche.

Citeste si: “De ce sa scapi la 30 de ani ca sa nu bati pasul pe loc”!

Foto: iStockphoto