Exista o legatura intre feromoni si atractia sexuala? Exista!

Feromonii sunt substante biochimice produse de organismul uman, care dicteaza comportamentul sexual, insa au si alte roluri: de aparare sau de reducere a nivelului de agresiune. Feromonii ne ajuta sa atragem sexul opus, asa ca, in cazul in care te intrebi daca exista o legatura intre feromoni si atractia sexuala, iata raspunsul!

De cele mai multe ori, dragostea si atractia sexuala nu pot fi explicate, insa aceste substante biochimice joaca un rol important in viata noastra, asa ca se poate spune ca exista o legatura intre feromoni si atractia sexuala.

Legatura dintre feromoni si atractia sexuala

In momentul in care esti atrasa de un barbat, in corpul tau au loc o serie de procese biochimice care iti provoaca anumite stari si te indeamna sa faci anumite gesturi sexuale. In comert exista numeroase produse cosmetice sau parfumuri pe baza de feromoni, care te ajuta sa atragi o persoana de sex opus, scrie lovepanky.com. Asadar, ramane valabila intrebarea daca exista o legatura intre feromoni si atractia sexuala.

Pentru inceput, oamenii de stiinta sunt de parere ca, atunci cand vine vorba despre anumite mirosuri, femeile sunt mai sensibile, spre deosebire de barbati. De exemplu, o femeie care se afla in perioada menstruala poate sa emane anumite mirosuri care nu sunt agreate de catre alte femei, insa barbatii pot fi atrasi mai mult de ele. Este o modalitate naturala prin care corpul declanseaza anumite reactii persoanelor din jur.

Acelasi lucru se poate observa si in cazul unui barbat in momentul in care merge la sala sau depune efort, acesta este mult mai atragator pentru foarte multe femei. La aceasta concluzie s-a ajuns in urma unui studiu realizat in 2005, in care participantii au fost nevoiti sa identifice anumite mirosuri. Un alt studiu a scos la iveala faptul ca femeile sunt atrase de mirosurile pe care le au tricourile purtate de barbati, ceea ce inseamna ca acestea erau atrase de acele mirosuri care erau diferite de ale lor.

Ce sunt feromonii

Asa cum am mentionat mai sus, feromonii sunt substante biochimice produse de organismul uman, dar si de organismul animal. In mod normal, orice persoana secreta feromoni, insa cei mai multi sunt eliminati prin igiena. Aceste substante nu au nici aroma, nici miros, insa sunt suficient de puternice pentru a determina anumite reactii la persoanele din jur. Pielea este principalul organ care emana feromoni, iar barbatii elimina mai multi hormoni ai atractiei sexuale decat femeile. Aceste substante eliminate de corpul uman sunt relativ imperceptibile de catre nasul uman, insa, potrivit studiilor, unele persoane emana mai multi feromoni. Poate ca in acest proces contribuie si increderea de sine sau modul in care se comporta unele persoane, insa oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca unele persoane sunt mult mai atractive decat altele.

De unde provin feromonii:

  • axile
  • mameloane (pentru ambele sexe)
  • zona genitala
  • buze
  • pleoape
  • urechea externa

Feromonii se pierd odata cu varsta

Corpul emana mai multi feromoni in prima parte a vietii, cand esti tanara, lucru care poate fi explicat destul de simplu, spun oamenii de stiinta: corpul uman provoaca anumite reactii la persoanele din jur si semnaleaza asupra faptului ca persoana in cauza este pregatita sa procreeze. Cu toate acestea, numeroase studii au scos la iveala faptul ca femeile care au trecut de a doua tinerete au avut succes in randul barbatilor in momentul in care au apelat la parfumuri sau creme pe baza de feromoni.

Ce spun oamenii de stiinta despre feromoni

In comert se gasesc foarte multe produse cosmetice sau parfumuri pe baza de feromoni, insa, cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au gasit inca o legatura intre feromonii sintetici si atractia sexuala. Cu toate ca acestia au o contributie importanta, nu se poate spune ca feromonii sintetici sunt precum o licoare magica care ajuta la cresterea atractiei sexuale. Pana in prezent, oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere cum functioneaza feromonii naturali, asa ca nu s-a putut obtine formula exacta pentru a reproduce mirosurile care sunt emanate de corpul uman. Ei au descoperit mirosuri care sunt mai placute decat altele si astfel pot sa produca anumite creme sau parfumuri care pot creste gradul de atractie sexuala.

Iata si 3 motive sa fii atenta la sarutul de la prima intalnire!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver