Limbajul corpului la prima vedere

Doi psihologi, Eli Finkel si Paul Eastwick, au studiat cum se manifesta atractia intre doua persoane si au ajuns la cateva concluzii uimitoare, scrie psychologytoday.com. Limbajul corpului la prima vedere este foarte important, iar cei doi psihologi sunt de parere ca prima impresie conteaza cel mai mult. 

Potrivit acestora, in general, oamenii sunt atrasi de ceea le capteaza atentia de la prima vedere, asa ca, daca vrei sa faci o impresie buna la prima intalnire si sa-l faci pe cel din fata ta sa fie captivat de tine, este indicat sa ajungi cu cateva minute mai devreme si sa-i oferi timp sa te analizeze pe masura ce se apropie de tine. Mai mult, cei doi psihologi sustin faptul ca, desi foarte multe persoane au declarat ca vor acorda prioritate anumitor detalii in alegerea unui partener, in situatiile reale lucrurile stau diferit.

Limbajul corpului la prima vedere

Cei doi psihologi au facut si cateva studii pe Tinder pentru a-si putea da seama cat de important este aspectul fizic la prima intalnire. Acestia au ajuns la concluzia ca oamenii care-si afiseaza limbajul corpului intr-un mod mult mai expresiv in pozele de profil au sanse mai mari sa primeasca un “Da” de la potentialii parteneri de dating. Limbajul corpului poate spune multe lucruri despre o persoana, de la pozitia pe care aceasta o are in societate pana la anumite comportamente pe care le are. De exemplu, pozele in care unele persoane apar cu bratele deschise sau cu trunchiul drept indica faptul ca acestea au o pozitie dominanta in societate si sunt foarte sigure pe ele.

Intr-un experiment de speed dating la care au participat 144 de persoane, cei doi psihologi au putut sa observe ce cupluri au un potential mai mare de reusita. Persoanele care s-au exprimat cu lejeritate si si-au extins bratele sau si-au tinut trunchiul drept au avut o rata mai mare de succes decat persoanele care au stat cu bratele incrucisate. Asadar, in urma acestui experiment cei doi psihologi au putut sa noteze in ce procent este important limbajul corpului la prima vedere.

Profilul pe retelele de socializare

Al doilea experiment pe care l-au facut cei doi psihologi a fost sa creeze 12 profiluri noi pe Tinder, in care persoanele in cauza sa apara in posturi expansive. Cele care au avut imagini pozitive la profil au atras semnificativ mai multe raspunsuri de “Da”. Mai mult, datele obtinute de cei doi psihologi indica faptul ca fotografiile in care persoanele isi exprima libertatea de miscare au cu 27% mai multe sanse de a obtine un raspuns afirmativ.

Al treilea experiment pe care l-au facut cei doi a vizat diferenta dintre pozele dominante si cele pozitive, concluzia fiind ca raspunsurile afirmative sunt in stransa legatura cu pozele pozitive, in care persoanele respective au adoptat o postura deschisa. Cu toate acestea, persoanele care au adoptat o pozitie dominanta in poze au avut si ele o rata de succes destul de mare.

Toate aceste experimente au demonstrat cat de important este limbajul corpului la prima vedere.

Afla si cum sa te descurci la prima intalnire cu un tip de pe Tinder!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver