Prima intalnire cu un tip atragator, inteligent, pe care n-ai vrea sa-l scapi usor printre degete. Din punctul tau de vedere, lucrurile merg in linie dreapta spre a doua intalnire. Din punctul lui, doar el stie. Invata sa-i citesti gandurile descifrandu-i limbajului trupului. De cele mai multe ori, transmitem mesajele prin gesturi mai bine decat prin cuvinte.

Comunicarea este importanta, insa limbajul trupului este crucial pentru relatia cu cei din jur. Daca prin vorbire adevarul poate fi usor modificat, prin gesturi mesajul este cat se poate de sincer. Asa ca e bine sa stii cateva notiuni despre limbajul non-verbal.

Folosindu-te de gesturi, poti flirta mai usor decat prin replici. Vrei sa stii daca partenerul tau este interesat de tine? Explicatiile urmatoare te vor ajuta sa-ti raspunzi singura.

Foloseste-te de limbajul trupului ca sa-ti cunosti partenerul mai bine

Se vrea barbatul alfa

Majoritatea reprezentantilor sexului tare cred ca o femeie va fi atrasa de cel care domina spatiul in care se gaseste si ea. Ar avea sens din punct de vedere biologic, pentru ca, in lumea animalelor, femelele cedeaza masculilor care furnizeaza mancare si contribuie la inmultirea speciei.

Regula nu este valabila in cazul oamenilor, dar s-a observat o revenire usoara la instinctele primitive. O sa observi de la o posta un barbat care incearca sa flirteze. Se vrea in centrul atentiei si cauta sa-i faca pe ceilalti sa se simta inferiori. Varianta moderna imbunatatita a barbatului alfa este urmatoarea: sta intr-un loc, pe un fotoliu, sa zicem, si incepe sa-si marcheze teritoriul insirand in jurul sau telefonul, cheile de la masina, tigarile.

Iti cauta privirea

Cand un barbat este pregatit sa flirteze, va scana de la un capat la altul camera unde este posibila „victima“. Daca se uita insistent la tine inseamna ca ii place ce vede. Privirea sa isi cauta alt orizont? Uita-l, nu e interesat. Pe de alta parte, cand vrei sa atragi atentia unui barbat, „atinge-i“ privirea si pentru cateva secunde „spune-i“ ca il placi, apoi retrage-te sfioasa. Va intra in jocul tau daca si el aceleasi sentimente. In urmatoarele momente va veni mai aproape.

Nu-ti invadeaza spatiul intim

Un barbat care vrea sa te cucereasca, are maniere si iti va respecta spatiul intim. Il recunosti daca e timid si nesigur pe el, pentru ca acesta iti zambeste de la distanta si nu da semne ca se va apropia. Ba chiar devine nervos si ezitant. Fereste-te de individul care vine repede la tine si se apropie prea mult de corpul tau. Cel care vrea sa te cunoasca mai bine si te respecta, asteapta semnul tau, care ii permite sa faca urmatorul pas. Apoi se va apropia incet, dar cu limita, se va prezenta si iti va cere cumva permisiunea sa-ti tina companie.

Te asculta

Odata ce ati inceput sa conversati, cunoasterea limbajului non-verbal iti va fi din nou de ajutor. Vei vedea ca in timp ce ii vorbesti, el flirteaza prin gesturi aprobatoare. Nu doar ca te asculta si vezi in ochii lui ca nu e cu gandul in alta parte, dar simti in privirea lui ca e interesat de fiecare cuvant, de fiecare idee pe care urmeaza sa o lansezi. De retinut ca in aceasta etapa, el isi indreapta involuntar trupul spre tine, ca sa stati fata in fata.

Te atinge accidental

Urmatorul pas este atingerea nevinovata. In timp ce iti povesteste ceva, gesticuleaza si te atinge usor pe umar sau genunchii lui ajung la ai tai. Indiferent cum incearca sa ajunga mai aproape de tine, un lucru e cert: este interesat de persoana ta.

Isi ignora telefonul

Acesta este un semn clar de flirt prin limbaj non-verbal. Cei mai multi barbati raspund la stimuli cum este telefonul in mod inconstient.  Daca respinge apelul inseamna ca oricine ar fi fost la telefon este mai putin important decat esti tu. Se poate sa nu ii sune telefonul la prima intalnire, dar daca se intampla, e un semn important ca lucrurile merg intr-o singura directie: spre o posibila relatie.

Ia lucrurile incet

Daca vrea doar o aventura, barbatul care pare interesat de persoana ta va incerca sa grabeasca lucrurile. Insa daca se gandeste la tine ca la o partenera pentru mai mult timp, va lua lucrurile incet si sigur. Mai mult, te va lasa pe tine sa setezi ritmul. Eventual iti va da mici indicii care sa-ti arate ca este dornic sa faceti un alt pas impreuna. Dar va avea rabdare, daca nu esti pregatita. Uneori, rabdarea asta este interpretata de femei ca fiind lipsa de interes, dar este exact opusul.

Descifreaza minciuni si secrete tot cu limbajul trupului!

Foto: Guliver