Ala care sunt lucrurile care iti taie cheful de sex.

Iti iubesti partenerul, dar unele lucruri - nu stii ce - iti taie cheful de sex? Oboseala sau certurile ar putea fi o cauza. Afla ce trebuie sa faci.

Daca ai chef de sex la fel de des cum ai chef sa iti platesti taxele sau sa speli haine, ar trebui sa cercetezi putin de ce aceasta apatie. Poate ca iei unele pastile care iti afecteaza apetitul sexual sau ai alte obiceiuri care nu iti fac bine.

In fiecare zi pot exista mai multe lucruri care sa iti scada considerabil libidoul.

Ce iti taie cheful de sex

1. Antidepresivele

Hormonii ca serotonina, epinefrina si dopamina sunt implicati in activarea functiilor sexuale, scrie Self.com. “Antidepresivele si alte medicamente cu rol psihiatric aplatizeaza starile de tristete si depresie, iar acest lucru poate reduce drastic excitatia”, spune Brett Worly, medic american specializat in disfunctiile sexuale feminine. Daca ai vreo banuiala ca pastilele iti alunga cheful de sex, vorbeste cu medicul care ti le-a prescris, ca sa ti le schimbe.

Potrivit unui studiu din 2013, 20 de minute de exercitii fizice pe zi cresc libidoul femeilor care iau antidepresive.

2. Oboseala

Esti prea obosita ca sa mai faci si sex? Nu e o scuza, dar e foarte posibil. “Cele mai multe femei asteapta pana la sfarsitul zilei sa faca sex si se intreaba de ce nu se simt excitate”, spune Brett Worly. Sfatul lui este sa faci sex in acele momente ale zilei in care te simti plina de energie, nu cand este stresata si epuizata. Daca seara te simti foarte obosita, alege sa faci sex in alta perioada a zilei, poate chiar dimineata, imediat dupa ce te trezesti. Sau dupa somnul de dupa amiaza, daca tu si partenerul tau sunteti disponibili.

Un tips ar mai fi urmatorul: evita la cina carbohidratii, care te fac mai somnoroasa decat in mod normal, si consuma verdeturi.

3. Schimbarile de greutate

Greutatea fluctueaza mereu. Chiar daca e vorba doar de cateva sute de grame in plus, cauzate de retinerea de apa in perioada premenstruala sau de cateva kilograme in plus pe care le-ai pus in vacanta, cresterea in greutate iti poate afecta cheful de sex. Poate crea un blocaj psihologic. “Greutatea este unul dintre factorii care influenteaza enorm starea fiecarei femei. Influenteaza felul in care se vad pe ele insele si cat de atragatoare se simt”, mai spune medicul. Daca te simti bine in pielea ta, acest lucru ajuta libidoul, creste endorfinele si nivelul de energie. Asa ca mentine-te in forma facand sport pentru a avea chef de sex.

4. Stresul din relatia de cuplu

Sexul este fizic si psihic in egala masura. Daca nu rezonezi cum trebuie cu partenerul tau, s-ar putea sa nu ai parte de sex asa cum ti-ai dori. Problemele de cuplu duc la scaderea dorintei sexuale. Pasiunea este inlocuita de stres si certuri. O sa ajungeti, astfel, sa picati intr-o rutina sexuala care poate fi fata pentru relatia voastra. In timp, daca nu aduceti schimbari care sa pastreze pasiunea vie, sexul nu va mai fi distractiv si relaxant. Astfel, dorinta devine din ce in ce mai mica. Consilierea de cuplu poate fi o solutie in acest caz.

5. Anticonceptionalele

Pilulele contraceptive tin departe o eventuala sarcina, dar pot sa tina la distanta si sexul, daca nu sunt potrivite pentru organismul tau. Totul are legatura cu testosteronul, un hormon care controleaza libidoul. Testosteronul creste in perioada ovulatiei. Dar, daca iei anticonceptionale, nu mai ovulezi in fiecare luna, asa ca e posibil sa constati o scadere a dorintei sexuale.

Acum ca iti explici de ce uneori ti se taie cheful de sex, citeste si De ce facem sex, dar nu discutam despre el?

FOTO: istockphoto.com