Lucruri la care nu trebuie sa renunti intr-o relatie. Cand sa fii egoista.

Lucruri la care nu trebuie sa renunti intr-o relatie sunt cele ca propria identitate, independenta si visurile. Nu trebuie sa renunti la personalitatea ta ca sa fii intr-o relatie! Relatia poate sa se termine, dar tu ramai cu tine si e important sa stii cine esti!

Unele persoane sunt foarte generoase in relatiile pe care le au. Ofera tot ce au si inca putin peste. E valabil si in relatiile de cuplu, dar si in cele de prietenie. Uneori ofera atat de mult incat se lasa pe ele la o parte si ajung sa isi piarda identitatea. De ce fac asta? Pentru ca sunt convinse ca, cu cat ofera mai mult, cu atat mai mult vor fi vazute de catre ceilalti asa cum isi doresc. Ei bine, acest comportament isi are radacinile in lipsa de incredere de sine, spun cei de la Mindbodygreen.com.

Dar acest fel de comportament este in detrimentul tau. Pentru ca, in timp, renunti la lucrurile care iti plac si care te definesc, de dragul relatiei. Exista lucruri la care nu trebuie sa renunti intr-o relatie, ca sa nu iti faci rau. O relatie buna este o relatie in care oferi si primesti in mod echilibrat. Dar cine stabileste care este echilibrul?

6 lucruri la care nu trebuie sa renunti intr-o relatie

1 Independenta

La inceputul unei relatii, e greu sa iti pastrezi un timp al tau, departe de noul iubit. Hormonii o iau razna si ai vrea sa fii mereu cu el. Dar inevitabilul se produce in orice relatie de durata si o sa te potolesti, nu o sa mai vrei sa fii impreuna cu el in fiecare moment. Pastreaza-ti independenta si momentele de solitudine in care sa citesti o carte sau sa faci ce iti place.

2 Identitatea

Identitatea e unul dintre cele mai importante lucruri la care nu trebuie sa renunti intr-o relatie. Relatiile vin si trec, dar propria imagine o vei avea mereu in fata ochilor. Fii deschisa la noi experiente si idei impreuna cu partenerul tau, dar adopta-le doar pe cele cu care rezonezi!

3 Fericirea

Daca relatia in care te afli iti limiteaza accesul la lucrurile care te fac fericita, e timpul sa iei o pauza. Sa fii intr-o relatie ar trebui sa te faca fericita, ar trebui sa poti sa impartasesti ce te face fericita cu cineva de care iti pasa. De asemenea, se poate si sa te bucuri in afara relatiei, fara sa iesi din ea.

4 Ambitiile si visurile

Oamenii care isi urmeaza visurile te inspira intotdeauna. Cei care fac lucruri cu pasiune sunt atragatori. Foloseste-ti curiozitatea si curajul – doua lucruri extrem de atragatoare – ca sa iti urmezi idealurile si nu lasa o relatie sa stea in calea lor.

5 Credinta

Daca partenerul tau e ateu, iar tu esti mistica, nu trebuie sa renunti la lucrurile in care crezi doar de dragul lui! Ateismul sau credinta sunt lucruri extrem de personale si, daca nu ajungi sa iti schimbi parerea cu adevarat, nu o face doar pentru a fi ca el!

6 Dreptul de a te face auzita

Parerea ta conteaza! E cea care iti da putere. Felul in care iti impartasesti ideile, in care argumentezi, in care iti spui punctul de vedere sunt lucruri la care nu trebuie sa renunti intr-o relatie! Trebuie sa te simti libera sa spui ce crezi, in orice context! Nu trebuie sa taci, fa-te auzita!

FOTO: Guliver

Citeste si: 7 semne pe care le are orice relatie sanatoasa de cuplu.