lucruri surprinzatoare despre singuratate

Singuratatea este o problema tot mai des intalnita in zilele noastre, foarte multe persoane se lupta cu ea, iar unele dintre ele au tendinta sa intre in depresie. Singuratatea reprezinta un mare pericol pentru sanatate, pentru ca foarte multe persoane dezvolta numeroase afectiuni sau boli de inima. Totusi, sunt cateva lucruri surprinzatoare despre singuratate pe care in mod sigur nu le stiai.

Desi unele persoane nu trateaza cu foarte multa seriozitate singuratatea, trebuie mentionat faptul ca aceasta este extreme de periculoasa. Netratata la timp, poate duce la depresii foarte mari. Editorii de la womansday.com au facut un top cu patru lucruri surprinzatoare despre singuratate, pe care, poate, ca nu le stiai.

Lucruri surprinzatoare despre singuratate

1. Singuratatea este contagioasa

Da, este foarte probabil sa te simti singura chiar si atunci cand te afli intr-un grup de persoane, iar starea pe care tu o transmiti poate fi contagioasa. Foarte multe studii psihologice arata ca persoanele care sufera de singuratate au foarte multe persoane in jurul lor care sustin ca sufera si ele la randul lor de singuratate. Asadar, se poate spune ca singuratatea este contagioasa, pentru ca se transmite de la o persoana la alta.

2. Sentimentul de singuratate semnaleaza asupra nevoii de comunicare

Singuratatea nu este ceva rusinos, doar atrage atentia asupra faptului ca ai nevoie de mai multa atentie de la cei din jurul tau. Este ca si atunci cand iti este foame: corpul iti semnaleaza acest lucru, iar tu ai nevoie de mancare. Asadar, singuratatea iti poate alimenta nevoia de a comunica cu mai multe persoane.

3. Te poti simti singura chiar daca ai foarte multi prieteni

Numeroase persoane se simt singure chiar daca au foarte multi prieteni. Specialistii sunt de parere ca cele mai bune relatii sunt cele pe care le avem cu persoanele pe care le avem constant. Este recomandat sa iesim cu aceleasi persoane in oras, pentru ca in acest fel relatiile se incheaga, iar sentimentul de singuratate nu mai este la fel de puternic.

4. Este foarte probabil sa te simti tot mai singura pe masura ce imbatranesti

Exista mai multe etape in viata, iar fiecare dintre ele are frumusetea sa. De-a lungul timpului, cunosti foarte multe persoane, iti faci prieteni pe care ii poti avea o viata alaturi sau poti avea relatii trecatoare. Cu toate acestea, iti va fi tot mai greu sa pastrezi legatura cu anumite persoane pe masura ce imbatranesti, iar sentimentul de singuratate poate fi destul de puternic. Acestea sunt doar cateva lucruri surprinzatoare despre singuratate, care te pot ajuta sa intelegi mai bine aceasta stare.

Inca esti in cautarea partenerului ideal? Iata cum sunt privite femeile singure!

Foto: Guliver