Marea dragoste exista, dar nu invinge intotdeauna.

Ai intalnit marea dragoste, dar, pentru ca ai pierdut-o, ai inceput sa o negi si sa cauti ceva mai maret in schimb, ca sa iti repari ranile? In loc sa faci o tragedie din asta, mai bine te bucuri, pentru ca multi oameni nu o intalnesc niciodata!

Crezi in marea dragoste, dar vorbesti ca si cand nu ar fi asa? Mai mult decat atat, iesi la intalniri ca si cand nu ar exista? Poate ca nu ai asteptari nerealiste de la viata romantica, ba chiar faci parte dintre oamenii care se bucura de libertatea sexului fara obligatii si a acestei epoci in care monogamia nu mai e neaparat un principiu aplicabil tuturor. Dar crezi in dragoste.

Un editor Huffingtonpost.com se regaseste in aceasta situatie si spune ca a avut parte de marea dragoste. O dragoste uriasa despre care nu credea ca poate fi reala inainte de a o trai. O dragoste care erupe ca un foc incontrolabil si apoi arde incet, confortabil, ani de zile. Tipul de dragoste despre care se scrie in romane si despre care vorbesc simfoniile. Genul acela de dragoste din care inveti cele mai multe lucruri si care iti ofera mai mult decat iti da in schimb. Asta inseamna marea dragoste, descrisa de editorul Huffingtonpost.

De ce nu invinge mereu marea dragoste

Daca esti destul de norocoasa, o sa ajungi sa intalnesti marea dragoste a vietii tale. O sa ajungi sa fii cu acel barbat, sa inveti de la el, sa te oferi lui in intregime, sa ii permiti sa te influenteze. Vei trai o experienta unica. Dar – ceea ce poti afla doar pe pielea ta – este ca, uneori, nu poti sa pastrezi marea dragoste pentru toata viata.

Chiar daca ajungi sa ai o relatie cu barbatul vietii tale, nu inseamna si ca te vei casatori cu el sau ca va veti petrece tot restul vietii impreuna, tinandu-va de maini pana la batranete. Uneori, marea dragoste nu poate invinge diferentele ireparabile, nu invinge boala, convingerile religioase sau defectele individuale.

Uneori, dragostea nu este de ajuns, oricat de mare ar fi. Nu invinge daca tu visezi o casa mica, la tara, si trei copii, iar el viseaza o cariera intr-un oras mare. La fel cum nu invinge daca tu ai un spirit de aventura urias si vrei sa explorezi lumea, iar el se teme sa iasa din zona de confort. Uneori, visurile tale nu se potrivesc cu ale lui, oricat v-ati iubi. Cateodata, cea mai mare dovada pe care poti sa o oferi este sa oferi libertate celuilalt. Alteori, nu ai de ales, pentru ca el iti da libertate, chiar daca nu o vrei.

Tragedie sau binecuvantare

Mai exista insa un lucru pe care nu il descoperi in povestile romantice. Faptul ca pierderea unei relatii pe care o consideri – si o vei considera mereu – marea dragoste nu inseamna minimalizarea semnificatiei sau importantei ei.

Unii oameni pot sa iubesca intr-un an mai mult decat altii in 15 ani. Unii oameni te pot invata intr-o singura zi cat altii intr-o viata. Unii oameni apar in viata ta numai pentru o anumita perioada, dar au un impact atat de mare, incat nimeni niciodata nu va putea sa il egaleze.

Asadar, daca tu crezi ca ai intalnit marea dragoste, dar lucrurile nu s-au potrivit destul de bine incat sa ramaneti impreuna, nu ii minimaliza importanta!

Daca drumurile voastre s-au separat, nu rescrie amintirile intr-un mod mai putin fantastic decat au fost create! Nu incerca sa il inlocuiesti cu o dragoste mai mare, mai buna, mai pasionala, pe care sa o pastrezi pentru toata viata! Fii recunoscatoare pentru ce ai avut, pentru ce ai trait, pentru ce ai invatat! Daca ai avut parte de cea mai mare dragoste a vietii tale si ai pierdut-o, nu face o tragedie din asta! Consider-o o binecuvantare, pentru ca unii oameni nu ajung niciodata sa o cunoasca!

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum stii ca ai gasit barbatul cu care trebuie sa te mariti.