Marimea conteaza cand vine vorba de armonia cuplului

Sunt situatii cand marimea este foarte importanta pentru fericirea unui cuplu. Despre ce este vorba? Cu siguranta nu despre dotarile masculine care pot duce o femeie pe culmile extazului sau… nu. Marimea orgoliului este una dintre cele relevante.

Ce face diferenta intre o relatie solida si una care se clatina? Posibil ca raspunsul sa aiba cinci variante corecte, iar acestea sa se refere la ego, stima de sine, sentimente, capacitatea de a-l asculta pe celalalt si de a fi empatic.

Un ego urias dauneaza vietii in doi

Adesea, la barbati, un ego bine „hranit“ devine „obez“. Si atunci, cand se simte excelent in pielea lui si e mandru nevoie mare de tot ce este si ce face, un barbat, culmea, simte o si mai mare nevoie sa i se acorde atentie.

Mai ales cand are impresia ca totul i se cuvine. Ei bine, un astfel de mascul alfa inchipuit poate strica totul intr-o relatie. De aceea se recomanda, din partea ambilor parteneri care formeaza un cuplu, un ego ponderat. Asa se poate mentine si construi o relatie solida.

O stima de sine mica aduce probleme mari in relatie

O situatie banala care poate afecta stima de sine este, de exemplu, atunci cand ai uitat ceva ce i-ai promis partenerului, iar el a asteptat sa te tii de cuvant. Stima de sine provine si din modul cum interactionam cu ceilalti.

Daca ii spui iubitului ca este foarte responsabil in tot ce face, chiar si cand respecta lista pe care i-o dai pentru cumparaturi, se va simti apreciat. Altfel, daca ii reprosezi lucruri toata ziua si in public, il descurajezi si va deveni ursuz. Iar de aici si pana la a se retrage in bratele cuiva care-l intelege si il respecta e doar un mic pas.

Sentimentele putine genereaza frustrari

Inima lui este de trei ori mai mica decat a ta si simti ca-l iubesti pe Grinch, personajul zgarcit si rautacios care a furat Craciunul? Spune-i ca trebuie sa incerce sa fie mai generos cu emotiile si sentimentele fata de tine.

Deseori, barbatii cred ca, daca arata mai putina afectiune, e mai bine pentru amandoi. Ei cred ca asa vor parea mai duri si mai puternici in fata iubitelor. Dar intr-o relatie este nevoie de cu totul altceva.

Partenerii trebuie sa fie atenti unul cu celalalt si sa-si ofere numeroase momente de afectiuni si de dragoste. Sentimentele cu portia nu fac bine relatiei.

Si marimea urechilor conteaza

Probabil ca are urechi mici de nu aude tot ce ii spui. Cand simti nevoia sa te descarci, sa-i povestesti tot ce te apasa, el ar trebui sa lase tot ce facea si sa ciuleasca urechile, sa te asculte, sa te inteleaga si sa-ti dea cele mai bune sfaturi.

Se preface ca n-aude sau te grabeste sa termini ce ai de spus? In timp, acest comportament superficial fata de partener afecteaza serios viata in doi.

Portofelul e plin. Cu facturi

Marimea conteaza cand vine vorba de finante. Ca sa puteti convietui in pace si armonie e indicat sa eviti pe cat posibil cheltuielile inutile care pot genera certuri aprinse. Banii la comun, dar si metoda „fiecare cu banii lui“ sunt de cele mai multe ori de vina pentru disputele intre parteneri, care pot destrama o legatura solida.

Ti se pare ca aveti suficienti bani pentru a achita cheltuielile casnice si va mai raman si sa va faceti multe pofte? Daca nu aveti banii la comun, discutati despre cumparaturile pe care le faceti separat si stabiliti un fond comun.

Uneori, se intampla ca tu sa pastrezi rezerve pentru situatii dificile ori vacante, iar el sa cheltuiasca fara sa se gandeasca macar la ziua de maine. Un pic de responsabilitate legata de cum se fac economii nu strica.

Citeste si despre orgoliul intr-o relatie. E bun sau nu?

Foto: Guliver