Nu crede tot ce auzi: 8 mituri despre orgasm care te tin departe de el

Sa ai o viata sexuala implinita si sa ajungi pe culmile placerii poate fi, de multe ori, doar o dorinta care nu devine realitate. In cazul in care iti este greu sa renunti la inhibitii si sa te simti bine, este esential sa nu mai crezi tot ce auzi si sa uiti aceste mituri despre orgasm care te impiedica sa-l savurezi, scrie yourtango.com.

Orgasmul feminin este mult mai complex decat orgasmul masculin si tot mai multe femei se plang ca nu reusesc sa se simta bine in dormitor. Astfel de probleme apar si din cauza tensiunii care se formeaza in jurul acestui subiect delicat.

Iata cele mai intalnite opt mituri despre orgasm care iti compromit viata sexuala! Nu te lasa influentata de sfaturile si marturisirile altor femei si nu ezita sa te bucuri la maximum de momentele de intimitate.

8 mituri despre orgasm care te tin departe de el

1. Exista un singur tip de orgasm feminin

Foarte multe persoane sustin ca exista un singur tip de orgasm feminin, insa acest lucru este complet neadevarat. Fiecare femeie este diferita si, din acest motiv, fiecare experienta sexuala este diferita. Exista mai multe tipuri de orgasm, iar acestea se manifesta altfel de la o femeie la alta. In plus, sexologii sustin ca orgasmele au loc si la nivel psihic, nu numai la nivel fizic.

2. Toate femeile au mai multe tipuri de orgasm

Iata un alt mit despre orgasmul feminin. Potrivit unui studiu realizat in anul 2015 de un grup de cercetatori de la Universitatea din Indiana, doar 47% dintre femeile care au raspuns la intrebari au marturisit ca pot sa aiba mai multe tipuri de orgasm. Orgasmul la femei este de mai multe feluri, iar printre acestea se numara orgasmul vaginal, orgasmul clitoridian, orgasmul multiplu sau orgasmul obtinut prin stimularea sanilor. Sunt femei care reusesc sa aiba toate tipurile de orgasm, sunt femei care au doar unul dintre ele si sunt femei care nu au orgasm deloc.

3. Femeile pot sa aiba orgasm dupa orgasm

Exista un mit potrivit caruia femeile nu obosesc cand vine vorba de sex si pot sa aiba orgasm dupa orgasm. Desi sunt femei care pot sa faca sex ore in sir si pot avea mai multe orgasme intr-o singura seara, multe dintre ele au nevoie de o perioada de repaus, iar acest lucru se intampla din cauza sensibilitatii care apare in zona intima. Fiecare experienta sexuala difera de la o femeie la alta si nu toate femeile pot sa aiba orgasm dupa orgasm.

4. Orgasmele vaginale sunt cele mai intense

Pe lista cu opt mituri despre orgasm se afla si conceptia gresita despre orgasmele vaginale. Cu toate ca foarte multe persoane sunt de parere ca acestea sunt cele mai intense si cele mai placute, acest lucru nu este adevarat. Sunt femei care au orgasme vaginale moderate sau nu au deloc, insa intensitatea unui orgasm difera de la o femeie la alta, iar unele femei au orgasme clitoridiene mult mai intense decat cele vaginale.

5. Orgasmele vaginale sunt mai greu de atins

Este un alt mit care se afla departe de adevar. Sunt persoane care considera ca orgasmele vaginale sunt mai greu de atins, iar acest lucru pune foarte multa presiune pe actul sexual. Sexologii sunt de parere ca lipsa orgasmului poate fi cauza de lipsa incompatibilitatii sexuale. Asadar, nu trebuie sa te simti vinovata daca nu ajungi la orgasm foarte usor, pentru ca exista posibilitatea sa nu te potrivesti cu partenerul de cuplu.

6. Exista doar doua tipuri de orgasm – vaginal si clitoridian

Sexologii sunt de parere ca nu trebuie sa existe o separare intre cele doua tipuri de orgasm. Clitorisul este o parte a organului feminin, ceea ce inseamna ca stimularea acestuia in timpul actului sexual este necesara pentru a provoca mai multa placere.

7. Ejacularea feminina este sinonima cu orgasmul

Ejacularea feminina este un subiect deosebit de controversat, insa aceasta nu este sinonima cu orgasmul. Atat femeile, cat si barbatii pot sa aiba ejaculari in timpul actului sexual fara sa ajunga la orgasm. Ejacularea feminina face parte din etapa premergatoare orgasmului, iar aceasta se manifesta prin incordarea muschilor peretelui vaginului si eliminarea unui lichid.

8. Orgasmele vaginale produc satisfactie partenerului de cuplu

Este adevarat, barbatii se simt foarte bine in momentul in care partenera de cuplu ajunge la orgasm, insa orgasmul vaginal nu este doar pentru a le produce lor mai multa satisfactie. Fiecare femeie traieste o experienta unica in momentul in care ajunge la orgasm, iar acesta se manifesta in diferite feluri. Sexologii sunt de parere ca femeile trebuie sa se concentreze mai putin pe reactiile pe care le au in timpul actului sexual si mai mult pe placerile pe care le simt in timpul actului sexual.

Daca ti-a placut articolul cu 8 tipuri de orgasm care te tin departe de el, iata si un articol despre orgasmul feminin!

Foto: Guliver