spui ce nu-ti place

Lucrurile marunte conteaza cel mai mult pentru ca ele iti aduc fericirea, scrie finerminds.com. Sunt foarte multe teorii si concepte care te invata sa te simti bine si sa comunici cu usurinta cu cei din jurul tau si toate au un punct comun: este foarte important sa nu abandonezi adevarul! Asa ca, daca vrei sa ai o relatie buna, de exemplu, cu iubitul tau, e esential sa spui si lucrurile mai putin placute! Iata cateva modalitati care te ajuta sa-i spui ce nu-ti place fara sa-l ranesti. 

Este necesar sa incerci sa abordezi intr-un mod diferit persoana din fata ta. De exemplu, daca tocmai ai avut o cearta cu iubitul tau si vrei sa-i spui ce nu-ti place fara sa-l ranesti, poti incerca sa te gandesti ca este o persoana care are nevoie de explicatii elaborate. Acest lucru nu inseamna ca il consideri inferior, ci te va ajuta sa te concentrezi asupra cuvintelor pe care le alegi in dialogul cu el.

Critica constructiva te poate salva intr-o astfel de situatie, pentru ca, daca vrei sa-l faci sa inteleaga unele lucruri, poti sa o faci intr-o maniera mai placuta. De exemplu, poti sa-i spui ca a gresit, dar in acelasi timp poti sa-i sugerezi cum sa procedeze pe viitorul. Totul pe un ton foarte calm.

4 modalitati ca sa-i spui ce nu-ti place fara sa-l ranesti

1. Concentreaza-te asupra lucrurilor bune

Daca vrei sa-i spui iubitului tau ce te deranjeaza, poti sa te concentrezi asupra lucrurilor bune. Evita sa adopti o atitudine negativa si sa folosesti cuvinte care il pot rani, pentru ca nu vei reusi sa rezolvi nimic. Modul in care abordezi pe cineva este foarte important, asa ca arata-i ca ai o atitudine calma, relaxata. Nu fi agresiva! Pune accent pe lucrurile bune pe care le face si puncteaza subtil toate acele lucruri care nu iti plac.

2. Fii ingaduitoare cu el

Sa dai dovada de bunatate sau sa fii toleranta cu cineva care te-a ranit poate fi destul de dificil, dar nu imposibil. Vorbeste deschis cu iubitul tau si incearca sa pui accent pe lucrurile bune pe care le-a facut. Arata-i cat de importanta este pentru tine relatia cu el si incearca sa-l faci sa aiba mai multa incredere in tine. Nu uita ca bunatatea va fi rasplatita cu bunatate.

3. Vorbeste in numele tau

Daca ai o discutie mai aprinsa cu iubitul tau, este important sa inveti sa vorbesti in numele tau. De exemplu, daca el a gresit fata de tine sau iti povesteste unele lucruri, asculta-l pana la capat, apoi incearca sa-i explici cum ai fi procedat tu. Este foarte important sa-l faci sa fie atent la tot ceea ce-i comunici si sa-l faci sa inteleaga ca doar iti exprimi parerea.

4. Arata-i ca il respecti

Nimeni nu este mai bun decat tine, indiferent de situatie, asa ca aceasta atitudine te va ajuta sa ai o conversatie decenta cu iubitul tau. Arata-i ca il respecti si asculta-l pana la capat. Nu-l intrerupe si nu incerca sa te impui in fata lui sau sa schimbi subiectul. Lasa-l sa-ti spuna tot ce are pe suflet, apoi poti sa-i spui ce te deranjeaza la el. Este important sa pui accentul pe ceea ce te afecteaza cel mai mult si sa-l faci sa inteleaga ca te doare ceea ce face.

Iata un alt articol care te poate interesa: adevaruri despre oameni si relatii. Cuvinte de tinut minte!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver