Daca nu poti sa tii cont de unele lucruri, nu te casatori!

Sa te pregatesti pentru casatorie este mult mai important decat sa te pregatesti pentru ziua nuntii. Pentru o nunta se consuma o gramada de timp si foarte multi bani.

Rochia de mireasa, tortul, sampania, rezervarea restaurantului, fotograf si multe, multe altele. Multa munca pentru cateva ore din viata ta. In general, petreci mai mult timp pregatindu-te pentru nunta decat pentru casatorie in sine.

Dar ce s-ar intampla daca te-ai pregati si pentru tot ce inseamna mariaj? Iata trei pasi de care e bine sa tii cont inainte de a accepta o cerere in casatorie, notati de Yourtango.com.

Nu te casatori daca nu va intelegeti in urmatoarele trei privinte

1. Sa gestionezi corect banii

Chiar daca esti la stadiul de intalniri sau ai o relatie stabila de cativa ani, intotdeauna e bine sa stii sa iti gestionezi banii. Banii sunt un instrument. Intr-o casatorie, cei doi parteneri trebuie sa aiba aceeasi perceptie asupra felului in care se cheltuiesc banii. Cine va plati facturile? Cati bani veti cheltui si pe ce anume? Cum veti lua deciziile legate de cheltuielile mari? Nu suna prea romantic, dar banii sunt foarte importanti intr-o casatorie. Daca e posibil si aveti nevoie, mergeti la niste cursuri de finante ca sa invatati sa gestionati intelept bugetul.

2. Abilitati de comunicare

Sa inveti sa comunici eficient cu partenerul tau e extrem de important. Daca nu reusiti sa faceti asta, nu te casatori! Comunicarea cere multa munca. In multe cupluri nu este ceva natural, ci educat. Daca aveti nevoie, cititi carti sau mergeti la conferinte pe teme legate de comunicare. Orice poate imbunatati relatia de cuplu merita incercat. Ca sa va intelegeti, invatati sa ascultati si sa vorbiti eficient.

3. O viziune asemanatoare despre religie

Baza unei relatii bune si a unei casatorii solide presupune o viziune asemanatoare despre religie sau divinitate. Nu o sa puteti avea o relatie completa daca aveti pareri complet diferite despre religie. Pe langa faptul ca o casatorie religioasa presupune sa aveti aceeasi convingere, chiar si un mariaj incheiat doar la primarie poate fi pus in pericol daca nu va intelegeti in acest sens. Nu te casatori daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda!

Acum ca stii de ce trebuie sa tii cont inainte de casatorie, afla si Care e cea mai buna varsta pentru casatorie.

FOTO: istockphoto.com