Cum iti dai seama ca nu esti pregatita pentru o relatie serioasa

Viata sentimentala este importanta pentru tine, dar ti s-a intamplat sa te afli in situatia in care ti-ai dedicat complet iubirea si afectiunea unui barbat care nu e disponibil din punct de vedere emotional? In cazul in care te intrebi cum iti dai seama ca nu esti pregatita pentru o relatie serioasa, iti dam cateva idei pe care le-am gasit pe mindbodygreen.com.

Cum iti dai seama ca nu esti pregatita pentru o relatie serioasa? Potrivit specialistilor in relatii, teama de a te dedica complet unui barbat te determina sa-i atragi si sa-i alegi pe cei care nu sunt disponibili. Este calea cea mai usoara, pentru ca ai parte de o experienta frumoasa, cel putin la nivel de teorie, si nu este cazul sa iti faci prea multe griji in privinta unei relatii pe termen lung.

Cum iti dai seama ca nu esti pregatita pentru o relatie serioasa

Teama de angajament poate fi destul de puternica in cazul tau, lucru pe care nu il recunosti sau nu il accepti. Motivele pentru care iti este teama sa te implici intr-o relatie serioasa pot fi numeroase, insa doar tu vei avea de suferit. Poate ca este mai usor sa ai o aventura cu un barbat care nu e disponibil din punct de vedere emotional. De ce? Pentru ca poti pleca oricand! Poti vedea intreaga experienta doar privind partea buna a lucrurilor, totul poate sa fie asa cum iti doresti: perfect.

De ce sa iti faci griji si de ce sa iti faci foarte multe ganduri cand stii deja in ce situatie te afli? O relatie cu un barbat care nu e disponibil nu este sanatoasa, dar poate fi acceptabila in unele situatii. Poate ca ajungi sa ai sentimente pentru el sau poate ca ajungi sa te gandesti la viitor, dar toate aceste dorinte sunt iluzii de moment. Tu nu esti pregatita pentru o relatie serioasa, pentru ca ai acceptat in viata ta un barbat care nu este capabil sa iti ofere dragoste si afectiune.

Ce trebuie sa faci in aceasta situatie? Sa inveti sa te iubesti mai mult, sa te apreciezi si sa iti pui prioritatile pe primul plan. Sa te gandesti la ceea ce iti doresti sa faci in viata si sa inveti sa te respecti. Invata sa cultivi iubirea de sine, pentru ca te va ajuta sa atragi dragostea adevarata in viata ta. Renunta la toate acele amintiri si ganduri care iti provoaca o durere in piept si invata sa te iubesti pe tine insati. Da-i timp iubirii sa isi faca loc in viata ta.

Renunta la toate acele temeri si ganduri negative si acorda-ti timp. Evita sa ajungi in situatii care te vor afecta la nivel emotional si usor, usor vei reusi sa atragi barbatul potrivit in viata ta. Ai dreptul sa iubesti si sa fii iubita cu adevarat, nu te lasa pacalita de trairile de moment.

Daca ti-a placut articolul despre cum iti dai seama ca nu esti pregatita pentru o relatie serioasa, citeste si articolul: Cele 11 lucruri pentru care nu trebuie sa iti faci griji cand esti intr-o relatie!

Foto: Guliver