Cum ii spui iubitului ca nu esti satisfacuta sexual.

Daca nu esti satisfacuta sexual nu e bine sa pastrezi tacerea. E un subiect de discutie delicat si pe care trebuie sa il abordezi cu mult tact.

Chiar si o femeie puternica poate deveni extrem de tacuta in dormitor. De ce e atat de greu sa ii spui ca nu esti satisfacuta sexual? Potrivit psihologului Kristen Carpenter, care a cercetat comportamentul femeilor, de obicei nu vorbim despre lipsa satisfactiei sexuale pentru ca nu stim cum sa ne exprimam in fata partenerilor nostri.

Nu esti satisfacuta sexual. Nu pastra tacerea!

“E un subiect extrem de sensibil. Femeilor le este teama sa nu raneasca sentimentele partenerilor sau ca acestia s-ar putea simti jigniti”, spune psihologul, citat de Self.com. “Uneori, o sugestie poate fi perceputa ca o critica si nu suntem obisnuiti sa vorbim despre sex astfel. Nu se discuta aproape niciodata despre placerea sexuala si despre cum ai putea sa o obtii sau ce sa faci daca lucrurile nu merg cum trebuie”, mai spune Kristen Carpenter.

Din pacate, tacerea nu te ajuta sa fii satisfacuta sexual. Iar efectul poate fi chiar ruperea relatiei.

Iata cum poti incepe cu iubitul tau o discutie despre ce se intampla in dormitor.

Cum vorbesti cu el in afara dormitorului

Daca e cu adevarat o problema sexuala intre voi sau e ceva ce nu iti pace, cel mai bine este sa incepi discutia in afara dormitorului. Nu vrei sa il faci sa aiba remuscari cand sunteti intimi. Se presupune ca in dormitor lucrurile sunt pozitive. Asa ca abtine-te seara, cand sunteti in pat, si adu vorba despre asta cand sunteti complet detasati de intimitate. Poate la un pahar de vin dupa cina sau cand stati pe canapea, inainte sa va uitati la un film.

Fii directa cand ii spui ce iti doresti

Fii directa si sincera in legatura cu ceea ce te incita in pat. Spune-i ce iti place si nu fi timida. De exemplu, spune-i ca ti-a placut ca ati inceput incet cu o seara inainte. Insereaza lucrurile negative printre cele pozitive. Barbatilor le place la nebunie cand ei sunt cei responsabili pentru satisfactia sexuala. Un partener grijuliu ar face orice ca sa te simti bine. Asa ca, daca sunt unele lucruri care iti plac cu adevarat, fa-l sa profite de ele.

Cum vorbesti cu el in pat

Daca esti subtila poti face minuni chiar cand sunteti in cele mai fierbinti momente. Beneficiile se construiesc insa in timp, nu te astepta ca de a doua zi totul sa fie diferit. Barbatii sunt sensibili si pot avea foarte usor senzatia ca fac ceva gresit. Dar nu e vorba despre ceva gresit, ci despre sincronizare si despre faptul ca trupul fiecarei femei e diferit. Fa in asa fel incat sa afle cand face ceva ce iti place. Chiar in momentul acela. Incureajeaza-l cand sunteti in pat.

Redirectioneaza-l, nu il critica!

In ceea ce priveste lucrurile pe care le face in pat si care nu te incanta prea tare, redirectioneaza-i atentia. Misca-te in asa fel incat sa ii arati unde vrei sa fii atinsa. Nu te plange, ci lauda-l cand face ceva bun. In niciun caz nu ii spune ca nu vrei sa faca un anumit lucru.

Daca faci aceste lucruri, il ghidezi cand sunteti in pat si ii vorbesti in afara dormitorului, intre doua laude, despre lucrul acela care nu iti place, lucrurile vor merge mult mai bine in viitor. Va deveni natural sa vorbiti despre sex si asta il va relaxa.

Acum ca stii cum sa vorbesti cu el daca nu esti satisfacuta sexual, afla si De ce facem sex, dar nu discutam despre el?

FOTO: istockphoto.com