De ce nu o sa poti fi niciodata prietena cu fostul tau iubit

Despre prietenia cu fostul iubit se spun foarte multe lucruri, iar cei mai multi oameni sunt de parere ca aceasta este imposibila din moment ce doua persoane s-au iubit prea mult sau deloc, scrie elitedaily.com. Sa fii prietena cu fostul tau iubit nu este foarte usor, iar motivele invocate ar trebui sa-ti dea de gandit. 

Daca in tinerete iti era usor sa fii prietena cu fostul iubit, pe masura ce trece timpul, lucrurile se schimba si incepi sa vezi lucrurile diferit. Astfel, trebuie sa-ti analizezi foarte bine relatia si sa incerci sa-ti dai seama daca poti sa ramai prietena cu fostul tau iubit.

De ce nu o sa poti fi niciodata prietena cu fostul tau iubit

1. Lucrurile pot lua o turnura gresita

Este o linie destul de subtire intre o relatie de prietenie si una care implica sentimente ce tin de latura amoroasa, asa ca foarte multe lucruri pe care le faceti acum sunt nepotrivite si nu intra la capitolul prietenie. Relatia de prietenie se poate transforma foarte repede intr-o aventura, iar totul poate sa porneasca de la un simplu gest sau de la un simplu cuvant rostit la telefon. Daca mai ai sentimente fata de fostul tau iubit, sa ramai prietena cu el nu este o idee buna.

2. Intotdeauna va exista o atractie intre voi

Daca intre voi a existat o atractie puternica, aceasta nu va disparea cu totul in timp. Desigur, vor exista momente in care veti putea gestiona aceasta atractie sau in care ea va parea ca lipseste cu desavarsire, dar ideea unei posibile relatii sexuale va ramane mereu intiparita in mintea voastra. Candva, ati fost impreuna si relatia voastra insemna totul, iar acum lucrurile pot sa devina destul de ciudate din moment ce o simpla atingere poate fi un gest care trezeste ganduri si emotii ascunse.

3. Apare gelozia intre voi

Chiar daca ati luat impreuna decizia sa va despartiti si amandoi ati fost de acord ca asa este mai bine pentru voi, gelozia poate sa apara oricand in relatia de asa-zisa prietenie. Daca fostul tau iubit isi face o noua iubita, sunt sanse sa dezvolti sentimente de gelozie si sa dai vina pe el pentru toate celelalte stari neplacute pe care le ai. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul lui in momentul in care alegi sa incepi o noua relatie.

4. Sentimentele nu dispar complet

Se spune ca sentimentele dispar in timp, insa sunt foarte multe persoane care nu pot trece peste o despartire, iar acelasi lucru se poate intampla si in cazul vostru. Chiar daca sunteti convinsi ca ati luat decizia cea mai buna si ca puteti sa ramaneti prieteni, este posibil ca unul dintre voi sa aiba in continuare sentimente, iar acest lucru va poate afecta relatia de prietenie.

5. E posibil sa ai mai mult de suferit decat de castigat

Relatiile amoroase sunt cu adevarat speciale, te ajuta sa evoluezi, sa descoperi lucruri noi si frumoase despre tine si te invata sa iubesti, asa ca nu se pot compara cu o relatie de prietenie. Daca ati ales sa ramaneti prieteni, lucrurile nu vor mai fi niciodata la fel intre voi. Din contra, exista riscul ca relatia pe care ati avut-o sa-si piarda complet farmecul. Mai mult decat atat, daca ai suferit dupa despartirea de fostul iubit, relatia de prietenie nu este alegerea cea mai buna pentru tine.

Iata si un articol despre resentimentele fata de fostul iubit. Scapa de ele!

Foto: Guliver