Ce sa faci daca nu te intelegi cu soacra.

Daca nu te intelegi cu soacra, invata sa ii castigi respectul. Cum? Aratandu-i ca o respecti si ca nu vrei sa ii furi fiul.

Relatia nora-soacra a fost una discutata ani si ani de-a randul. Si continua sa fie un subiect delicat si astazi. Sau poate ca mai ales astazi este un subiect delicat, cand femeile sunt mult mai cosmopolite.

Daca nu te intelegi bine cu soacra nu e o tragedie. Multe femei au trecut prin aceasta etapa si au rezistat. Unele dintre ele au rupt relatia cu mama iubitului lor, iar altele au invatat sa o “indulceasca”. Dupa cum iti imaginezi, nu e deloc de dorit sa ai o relatie proasta cu ea, pentru ca acest lucru iti poate afecta relatia de cuplu. Sau, chiar daca nu ti-o afecteaza profund, il va face pe iubitul tau nefericit. Si nu vrei asta, nu-i asa?

Daca nu te intelegi cu soacra, invata sa creezi o legatura originala ea

Poate te gandesti ca a ta e mai rau decat toate celelalte la un loc. Nu e asa. E si ea o femeie ca si tine si, cel mai probabil, nu a fost rautacioasa dintotdeauna. Trebuie doar sa o cunoasti si sa stii cum sa o iei ca sa ii castigi simpatia.

Iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecti daca nu te intelegi cu soacra, scrise de Youqueen.com.

1. Nu fi rece cu ea

Doar daca inca are o influenta importanta asupra iubitului tau nu inseamna ca trebuie sa te temi de ea. Trateaz-o ca pe orice persoana vrei sa o faci sa te placa. Cu cat esti mai originala, cu atat se va inmuia mai tare.

2. Uita de prapastia dintre generatii

Nu mai esti un copil, asa ca nu trebuie sa o tratezi ca pe o mama. Vorbeste cu ea asa cum ai vorbi cu o colega sau o prietena. Poate ca are cu cateva zeci de ani mai mult decat tine, dar asta nu inseamna ca nu puteti comunica de la egal la egal.

3. Gaseste ceva ce aveti amandoua in comun

Odata ce gasesti un lucru care sa va intereseze pe amandoua, fie si un show TV sau ceva mai creativ, cum ar fi pasiunea pentru design, imediat veti gasi o gramada de lucruri despre care sa vorbiti. Acest lucru ii va distrage putin atentia de la relatia pe care o ai cu fiul ei si te va ajuta sa cresti in ochii ei si sa te vada ca pe o egala.

4. Arata-i ca ai nevoie de ea

Principalul motiv pentru care mamele devin defensive cand o femeie intra in viata fiului lor este acela ca rolul lor de mama va deveni inutil. Daca ii arati ca amandoi aveti nevoie de ea si ca relatia pe care o ai cu fiul ei nu trebuie sa schimbe relatia dintre ei doi, atunci va va respecta si va va da mai mult spatiu. Entuziasmeaza-te cand primesti invitatia la cina la care ea va putea sa isi indeplineasca pe deplin rolul de mama. Ajut-o la asezarea si stransul mesei, dar nu te baga peste ea in bucatarie. Trebuie sa ii arati ca esti dispusa sa o ajuti la nevoie, nu ca stii tu mai bine decat ea. Cere-i sfaturi pentru lucruri care nu au legatura cu fiul ei, sun-o cand si cand doar ca sa schimbati doua vorbe, scoate-o la o cafea. Daca nu te intelegi cu soacra, acest lucru se rezolva cand creezi o relatie cu ea.

5. Lasa-i timp pentru ea si fiul ei

Chiar daca esti iubita sau sotia lui, nu trebuie sa fii prezenta la toate intalnirile de familie. Arata-i ca nu incerci sa ii controlezi fiul. Cum? Ofera-le spatiu ca sa isi poata mentine relatia separat de tine. Cand va vedea ca nu esti nedezlipita de el se va simti mai confortabil si se va relaxa pentru ca nu se va mai simti amenintata.

Acum ca stii cum sa te descurci cu soacra, citeste si despre Parintii iubitului. 10 sfaturi ca sa-i impresionezi.

 FOTO: istockphoto.com