numarul de parteneri sexuali

Care este numarul de parteneri sexuali de care ai nevoie intr-un an pentru a fi fericita? De cati parteneri ai nevoie pentru o viata sexuala implinita? Descopera raspunsurile specialistilor de la Mind Body Green legate de satisfactia ta sexuala.

Beneficiile de a fi intr-o relatie sunt mari. Desi, uneori, poate nu te simti fericita in cuplu si poate ca simti ca nu mai exista satisfactie sexuala, specialistii sustin ca o viata sexuala implinita este mai usor de atins daca ai parteneri stabili.

Numarul de parteneri sexuali de care ai nevoie este mai degraba mai mic decat mai mare. Studiile releva, contrar zvonurilor ce spun ca tinerii ce experimenteaza aventuri de o noapte au o viata sexuala activa, ca, de fapt, cu cat ai mai putini parteneri in decurs de un an, cu atat ai sanse mai multe de a avea o viata sexuala implinita.

Altfel spus, numarul de parteneri sexuali crescut nu inseamna mai multa fericire. Oamenii de stiinta au analizat datele de la 16 000 de americani si au gasit ca o viata sexuala implinita inseamna a avea un partener sexual.

Numarul de parteneri sexuali intr-un an, indicat de cercetatori ca fiind indicele satisfactiei si fericirii, nu este 5 sau 10 sau 100. Nici macar 2. Ai nevoie de un partener sexual pe an ca sa ai o viata sexuala implinita si ca sa fii fericita in cuplu.

Tendinta masculilor – indiferent de specie – este de a cauta cat mai multe partenere sexuale pentru reproducere. Aceasta tendinta este “programata” genetic. Este o trasatura ancestrala. Insa, in epoca moderna, numarul de parteneri sexuali mare nu este tocmai un indicator al fericirii.

Studiile oamenilor de stiinta sustin contrariul: pentru a avea o viata sexuala implinita, ai nevoie de un partener stabil sexual in decurs de un an. Numarul de parteneri sexuali nu iti aduce implinire sau satisfactie sexuala ori emotionala.

Citeste si: De ce unele cupluri fac mai mult sex decat altele

Foto: Guliver