avantajele despartirii femeie

O despartire nu pare cea mai minunata chestie. Dar ar putea fi. Mai ales pe termen lung. Macar ai scapat de o relatie care nu era functionala din start. Avantajele despartirii pot fi numeroase.

Despartirile in prima faza sunt cam groaznice. Nimic nu ni se mai pare vesel. Totusi, uneori, fara sa-ti dai seama, o despartire poate fi cel mai bun lucru care ti s-a intamplat. Poate parea ridicol desigur, dar odata ce-ai trecut peste cineva, iti poti da seama usor ca nu era chiar cel mai potrivit om sa-ti fie langa. Avantajele despartirii pot fi numeroase.

Sigur, nu-i aproape niciodata usor sa iesi dintr-o relatie, dar daca lucrurile nu merg, pesemne ca poate nu a fost cea mai ferice potrivire de la care a inceput. Despartirea te elibereaza de o situatie in neregula. Scapi de corvoada de a-i face cuiva pe plac, sperand ca va fi reciproca aceasta complezenta.

Avantajele despartirii: O despartire iti ofera sansa unui nou inceput alaturi de altcineva

Nu e sentiment mai placut decat sa reusesti sa infrunti ceva de una singura 

Ideal ar fi sa nu iti scazi asteptarile avute, sau sa incepi sa iti aduci aminte doar de momentele frumoase. Au fost scurte, si putine, si nu faci decat sa treci cu vederea toate celelalte momente pline de disconfort. Daca v-ati despartit, e probabil mai bine asa.

Avantajele despartirii – Inveti cum sa te impaci cu pierderile. O despartire este o pierdere, iar odata cu ea inveti sa faci fata situatiilor cand pierzi ceva important din viata ta. Este poate una dintre cele mai importante lectii, avand in vedere ca viata ne intersecteaza cu tot felul de pierderi, mai mult sau mai putin importante. Inveti sa te impaci cu pierderile, si treci mai departe.

Avantajele despartirii – Iti regasesti identitatea. Multi oameni raman si trag de o relatie disfunctionala din simplu motiv ca personalitatea lor este inca ascunsa dupa copertina relatiei. Este un lucru bun cand inchei o relatie, si incepi sa inveti sa te definesti ca persoana, fara sa fie nevoie sa apelezi la referinte ca relatie. Mai mult de atat, iti gasesti, sau regasesti, individualitatea.

Atunci cand suferi, gandeste-te la avantajele despartirii

Avantajele despartirii – Afli cat de puternica esti de fapt. Nu exista sentiment mai placut decat acela cand realizezi ca ai reusit, de una singura, sa infrunti ceva ce nu-ti inchipuia pana acum ca ai putea. Si chiar sa reusesti. Este un puternic stimul pentru increderea si stima ta de sine. Vei fi mai increzatoare ca niciodata. De asemenea, vei pune si mult mai mult pret pe propria persoana.

Avantajele despartirii – Scapi de incertitudini. Te eliberezi si de sentimentul de neliniste creat de o relatie cu cineva nepotrivit. Sigur, nu o sa te simti complet impacata, dar odata ce ai pus capat unei relatii, dispare tot aerul ala apasator de incertitudine si nesiguranta.

Partea cea mai minunata este ca odata o relatie terminata, te poti deschide si lua in calcul libertatea de a alege o alta.

Citeste si: Cum treci peste o despartire mai repede decat crezi!

Foto: unsplash.com/Morgan Sessions