probleme in cupluri nefericite

Stim cu totii cum se comporta unele cupluri nefericite. Partenerii stau de obicei in colturile opuse ale camerei la petreceri, fac remarci rautacioase cand se intersecteaza si se intreaba, uneori si cu voce tare, de ce mai sunt impreuna.

Pe huffingtonpost.com am descoperit o lista a celor mai des intalnite probleme pe care le au partenerii din unele cupluri nefericite. Nu sunt iremediabile, ci doar trebuie constientizate si reparate.

Cupluri nefericite – Nu pot cadea de acord cine are dreptate si cine nu

Este obositor sa fii intr-o relatie cu o persoana care vrea sa aiba mereu ultimul cuvant. Partenerii care simt nevoia sa faca asta desi ii ranesc pe ceilalti nu fac altceva decat sa puna in pericol viitorul relatiei. Daca si tu ai momente in care-ti vine sa faci asta incearca sa te gandesti de ce consideri respectivul subiect atat de important pentru tine. Astfel nu-ti vei mai vedea iubitul ca pe un adversar, ci ca pe un aliat, care te poate ajuta sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare. Si veti fi din nou in aceeasi echipa.

Cupluri nefericite – Prefera sa vorbeasca la telefon in loc sa comunice cu partenerii

Toti suntem vinovati ca alegem adesea sa ne uitam la telefoanele noastre in loc sa purtam o conversatie cu iubitii nostri. Dar daca faci asta prea des vei transmite indirect ca activitatile de pe telefonul tau sunt mai importante decat timpul petrecut cu el. Ar fi ideal daca ai putea sa-ti inchizi telefonul din cand in cand si sa-l pui pe Silent cand mancati sau cand va uitati la filme. Astfel ii vei arata partenerului tau ca timpul pe care-l petreceti impreuna este important.

Cupluri nefericite – Isi compara relatia de acum cu relatia de la primele intalniri

In orice cuplu primele zile de relatie sunt presarate cu multe gesturi romantice si cu multe atingeri, iar pe parcurs acestea se mai pierd. Multe femei ii reproseaza sotului “Pe vremuri erai mai romantic”, iar acesta adopta o atitudine defensiva si incearca sa dea vina pe munca sau pe copii. Dar in loc sa te uiti in trecut, incearca sa rezolvi ceva in prezent. Spune-i iubitului tau ca ti-e dor de el, ca de abia astepti sa vina acasa. Incearca sa recreezi mai multe momente de intimitate in loc sa-l ataci. Comunicarea este “podul” prin care poti ajunge unde-ti doresti, iar daca-ti vei regasi conexiunea cu partenerul tau, te vei simti iubita si apreciata.

Citeste si: “Ce fac diferit intr-o relatie cuplurile fericite”!

Foto: Guliver