pastrezi viata sexuala fierbinte

Daca vrei sa pastrezi viata sexuala fierbinte in relatia de cuplu si dupa ani buni de relatie, trebuie sa stii cateva secrete care nu dau gres nicicand! Descoperiti impreuna satisfactia sexuala deplina, cu sfaturi de la psihologi!

La inceputul oricarei relatii, sexul este incendiar. Insa, pe termen lung, relatia de cuplu poate da semne de uzura si partenerii reusesc tot mai greu sa pastreze pasiunea aprinsa.

Sa fie lenjeria intima sexy? Sa fie jucariile sexuale? Sa fie iubirea sau dorinta? Cum pastrezi viata sexuala fierbinte intr-o relatie pe termen lung sau intr-o casnicie? Psihologii spun ca provocarea este sa ne dam voie sa fim vulnerabili.

Ce face vulnerabilitatea sa fie atat de dificila in cuplu? Pentru majoritatea cuplurilor, cea mai mare provocare este tensiunea creata de nevoia de independenta si dorinta de intimitate. Fiecare partener dintr-un cuplu decide separat la cata independenta va renunta pentru a capata nivelul de intimitate sau conexiune cautat.

Iubitul tau ar vrea sa petreaca mai mult timp in dormitor (deci vrea apropiere), in timp ce tu ai nevoie sa te dedici muncii (ai nevoie de spatiu)? Ori tu ai nevoie sa stati de vorba (intimitate), iar el se antreneaza pentru maraton (independenta)? De obicei, satisfactia sexuala are de suferit, fiind prinsa la mijloc. Cum sa pastrezi viata sexuala fierbinte? Adesea, cand “negocierile” sau medierile pentru intimitate esueaza, sexul are de suferit. Lupta pentru putere din relatia de cuplu nu va distruge nevoia de sex, insa va duce la o viata sexuala nesatisfacatoare.

De exemplu, atunci cand un cuplu este foarte apropiat, prea intim chiar, cand partenerii nu isi dau voie sa exploreze lucruri diferite, sexul devine monoton, lipsit de erotism chiar. Pe de alta parte, daca partenerii sunt prea departe unul de celalalt, sexul va fi mecanic, fara intimitate sau conexiune autentica. Citeste mai jos sfaturile psihologilor de la Psychology Today ca sa gasesti echilibrul in dormitor.

  1. Daca vrei sa pastrezi viata sexuala fierbinte, redescopera-ti iubitul iar si iar

Iar si iar. Nu te opri din explorat sexualitatea partenerului si propria satisfactie sexuala. Da-ti voie sa admiti ca partenerul tau iti este necunoscut, inca. Fie si in dormitor.

  1. Respecta diferentele dintre voi pentru ca relatia de cuplu sa functioneze

Pentru o viata sexuala intima si pasionala, respectati-va diferentele si in afara dormitorului. Specialistii psihologi spun ca atunci cand ambii parteneri doresc sa detina controlul sau dreptatea absoluta (nu doar in dormitor), desi exista atractie sau dorinta, viata sexuala nu le lasa nicio portita de intimitate.

  1. Timpul nu este niciodata problema cand nu mai faceti sex

Niciodata lipsa timpului nu este problema cand partenerii dintr-un cuplu nu mai fac sex. Revizuiti-va comportamentele si problemele, realizati de ce sexul nu mai este o prioritate si veti vedea ca. de cele mai multe ori, scuza ca nu exista timp pentru sex nu sta in picioare.

Aceasta scuza de lipsa a timpului pentru intimitate, pentru apropriere, pentru erotism, releva de fapt faptul ca in relatia de cuplu exista o balanta neechilibrata de putere.

  1. La ce duc discutiile legate de bani

Conteaza foarte mult ce parghii se creeaza intre partenerii de cuplu, atat in dormitor, cat si in celelalte parti din viata.

Echilibrul de putere ii determina pe indragostiti sa piarda sexualitatea. Deci, pentru ca sa pastrezi viata sexuala fierbinte, este necesar sa fiti parteneri egali. Cele mai intalnite probleme la psihologi sunt cele legate de faptul ca un partener detine controlul financiar iar celalalt pe cel sexual.

  1. Pentru a atinge nivelul de satisfactie sexuala dorit, cere ce iti doresti

Pentru o viata sexuala intima si pasionala, este necesar ca atat tu, cat si iubitul tau sa cereti ceea ce va doriti in materie de experiente sexuale. De obicei, alegem sa ne plangem ca nu primim ceva, in loc sa cerem ceea ce ne excita.

  1. Ofera iubirea pe care partenerul o cere

Relatia de cuplu are nevoie de angajament emotional. Si sexul in cuplu presupune angajament emotional. Anagajati-va amandoi ca veti oferi iubirea de care partenerul are nevoie.

Citeste si: Pasiunea si sexul. Ce tip de pasiune e buna pentru viata sexuala?

Foto: Guliver