Plictisita de sex? Iata ce ti se intampla, de fapt.

E mai usor sa spui ca esti plictisita de sex decat sa analizezi problemele din relatia in care te afli. Dar, de obicei, nu e plictiseala si atat. Apatia ascunde probleme mai grave!

De obicei, cand in cuplu apare lipsa dorintei sexuale, dai vina pe plictiseala. Insa, cand spui ca esti plictisita de sex, exista niste cauze ascunse care te fac sa te gandesti la asta. Deseori e vorba despre sentimente cu care nu te simti confortabil si pe care ti-e greu sa le recunosti si fata de tine, nu numai fata de partenerul tau, noteaza Mindbodygreen.com.

Plictiseala sexuala a devenit un fel de termen general pentru cei care nu mai simt dorinta sexuala fata de partener. Dar, daca simti ca esti plictisita de sex, acest lucru poate sa ascunda conflicte nerezolvate, multe resentimente, traume din copilarie, depresie, insatisfactie, faptul ca nu te simti apreciata destul, tema de respingere, lipsa increderii de sine si alt gen de vulnerabilitati. Iar rezultatul lor este ca devii plictisita de sex.

Dar energia sexuala face parte din energia vietii de zi cu zi. Si, cand lucrurile nu merg bine, apare apatia.

Ce sa faci cand esti plictisita de sex

Cand esti plictisita sexual e bine sa nu te “culci pe o ureche” si sa analizezi in detaliu cauzele acestei stari. Ce simti? Ceva neplacut? In ce mod te simti neplacut?

Plictiseala nu inseamna ca nu iti mai place sa faci sex, e un indiciu ca trebuie sa lucrezi mai mult la dezvoltarea ta emotionala si relationala. Vorbeste cu partenerul tau si priveste-l in ochi cand faceti sex. Descopera-te pe tine si descopera-l pe el din nou, daca v-ati instrainat.

Daca esti plictisita de sex, e clar ca ceva e gresit in relatia in care te afli si ca nu esti atenta in directia potrivita. Da-ti voie sa simti ceea ce simti cu adevarat in interiorul tau. Oamenii au tendinta de a se obisnui cu apatia si lipsa de sex, chiar daca se plang ca lucrurile nu mai sunt ca inainte. De ce? Pentru ca, uneori, comoditatea e mai mare decat nevoia de erotism si intimidate. Ca sa faci sex mai intens, trebuie sa continui sa te dezvolti emotional.

Acum ca stii ce inseamna plictiseala in pat, cauta solutii si afla si Cum sa iti imbunatatesti viata sexuala.

FOTO: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!