Dupa Frederic Beigbeder dragostea dureaza 3 ani, dar aceste cupluri celebre de indragostiti demonstreaza contrariul. Dragostea lor nu s-a sfarsit ca-n povesti, la adanci batraneti, insa intensitatea cu care si-au trait relatiile ii transforma in modele pentru tinerii indragostiti ai prezentului.

cupluri celebre de indragostiti birkin gainsbourg
Cupluri celebre de indragostiti: Jane Birkin si Serge Gainsbourg

Cupluri celebre de indragostiti: Frumoasa si artistul sau Jane Birkin & Serge Gainsbourg

Unii au fost scandalizati de povestea lor explicita de iubire, iar celebrul lor duet Je T’aime… Moi Non Plus a fost interzis in cateva tari si denuntat de Vatican. Insa cei mai multi, printre care ne numaram fireste si noi, au fost vrajiti  de astfel de cupluri celebre de indragostiti si de legatura creativa si libertina care le-a caracterizat relatia.

S-au cunoscut pe platourile filmului Slogan in 1968 si au fost impreuna pana-n 1980. “Toate privirile se intorceau dupa ei pe strada pentru ca erau neobisnuiti – erau un fel de Frumoasa si Bestia. Dintotdeauna am crezut ca Bestia e mai frumoasa decat un print. Erau genul de cuplu ciudat. Nu incercau sa fie altcineva. Erau pur si simplu ei insisi. Ea a fost muza lui si cred ca Serge a creat cele mai bune piese atunci cand erau impreuna.” a declarat Andrew Birkin, fratele lui Jane Birkin pentru Vogue US.