certuri in relatie cuplu

Poate te enerveaza ideea de a lua spatiu, dar de multe ori este un lucru benefic care va poate face mai puternici pe tine si pe iubitul tau. Dupa o perioada cu prea multe certuri in relatie, o pauza va ajuta sa va regasiti.

Prea multe certuri in relatie? Separarea temporara intr-o relatie in care rutina si certurile domnesc este o strategie folositoare, care va poate ajuta sa va limpeziti si sa va rezolvati problemele pe cont propriu, potrivit mindbodygreen.com.

Sigur, te doare daca el spune „vreau putin aer” si te-ai putea simti abandonata. Si pentru el ar fi la fel. Insa oricat de dor v-ar fi unul de celalalt, un cerc vicios al certurilor si al impacarilor pasionale trebuie distrus. Doar asa poate aparea vindecarea, dupa numeroase certuri in relatie.

Atunci cand fiecare zi este la fel pentru voi si aveti prea multe certuri pe aceleasi subiecte, aveti nevoie clar de o schimbare. Nici macar despartirile nu reprezinta o finalitate, ci doar o noua rutina: va despartiti, vi se face dor unul de celalalt sau vreti sa mai dati o sansa. Dar apoi vechile probleme apar din nou.

Certuri in relatie. Pauza este o cale de mijloc

Daca va spuneti ca va iubiti si ca aceasta este doar o perioada in care sa va limpeziti mintea, o sa va fie mai usor sa rezistati la distanta si la tacere. Singura cale de a iesi dintr-un tipar nociv si din senzatia ca esti „blocata” acolo, este chiar sa iesi.

Dar odata cu pauza si cu spatiul pe care il iei, ai parte de o alta perspectiva asupra relatiei, mai din exterior, mai detasata. Vei fi mai departe de emotiile negative si de manie. Si daca stiti ca vreti sa va reuniti, nu ai parte de aceeasi durere sfasietoare ca la o despartire finala.

Certuri in relatie: impreuna sau nu?

De fapt, este o problema de siguranta. Intr-o relatie vrem sa stim gradul de implicare al celuilalt: suntem impreuna in asta sau nu? Vrem sa stim sigur daca totul s-a terminat, pentru a merge mai departe sau daca inca suntem implicati pentru tot restul vietii.

Exista insa si o cale de mijloc. Poti decide ca nu conteaza atat de mult „destinatia” relatiei, cat drumul pe care il parcurgeti impreuna. Daca il iubesti pe partnerul tau, ai incredere ca, desi drumurile vi se despart pentru o vreme, va veti intalni la o rascruce in viitor. Si daca stabiliti impreuna un punct de intalnire, dupa o pauza, vei stii si unde sa-l gasesti.

Certuri in relatie – cum ajungi la claritate

Dar daca unul dintre voi se decide ca nu mai vrea sa continue? Nesiguranta legata de ce simte celalalt in timpul separarii poate fi un sentiment dificil. Dar iti poti spune ca, daca omul de langa tine se decide sa puna punct, atunci oricum nu era persoana potrivita. Si chiar asa este!

Relatiile sunt grele si daca el este dispus sa renunte acum, riscul exista si pentru viitor. Asa ca respecta-i deciziile. Nu trebuie sa stii inca raspunsul final. Luati o pauza timp de doua sau trei luni si concentreaza-te pe tine. Dupa 2-3 saptamani, intreaba-te daca iti e cu adevarat dor de el. Daca ce aducea in viata ta era atat de semnificativ. Intreaba-te si daca te simti mai libera si mai usurata.

La un moment dat, vei avea parte de claritate. Si el, la fel. Trebuie doar sa fiti deschisi la asta si sa aveti curaj sa va infruntati fricile.

Daca vrei sa construiesti o relatie mai puternica dupa pauza, iata 4 secrete ale unei iubiri care rezista in timp