pregatita pentru intalniri romantice

Dupa o despartire dureroasa ai impresia ca nu vei mai putea iubi niciodata, ca nu-ti vei mai putea recastiga increderea in oameni si totusi, timpul vindeca multe rani.

Cum iti dai insa seama ca esti din nou pregatita pentru intalniri romantice? Am citit intr-un articol pe huffingtonpost.com si-ti spunem si tie!

A disparut furia

E perfect normal sa te simti nervoasa din cauza anumitor circumstante care au condus la incheierea relatiei tale. De exemplu, e ok sa fii suparata din cauza unui sot care a fost abuziv sau infidel sau a unui partener care te-a facut sa suferi din alte motive. Insa, din pacate, cat timp vei avea aceasta stare nu e indicat sa iesi la intalniri romantice cu alti barbati pentru ca vei avea tendinta sa proiectezi asupra lor vina celor care te-au dezamagit in trecut. Sa treci peste aceasta furie este un pas important catre „vindecare”.

Ai realizat ca nu esti vinovata

Cand functionezi o perioada ca o jumatate dintr-un cuplu, incepi sa gandesti un pic diferit. Iar atunci cand divortezi sau pur si simplu te desparti, esti din nou pe cont propriu, insa mintea ta gandeste tot ca si cum ar face parte dintr-un cuplu. Si atunci cand te simti atrasa de cineva, sunt sanse mari sa te simti vinovata pentru ca ai impresia ca esti cumva infidela celui cu care nu mai formezi un cuplu. Iar copiii sau propria ta familie te pot acuza si ei de asta. Sentimentele de vinovatie sunt perfect normale, insa ele pun in pericol noua ta relatie. Meriti sa ai o viata fericita, asa cum ti-o doresti, iar de multe ori fericirea include si o noua iubire. De aceea, trebuie sa realizezi ca nu ai niciun motiv pentru a te simti vinovata.

Poti sa iesi de una singura si sa te simti bine?

Ai incercat dupa despartire sa iei o cina de una singura? Sau sa mergi neinsotita la un concert sau la un film nou care ruleaza la cinema? Suna mai infricosator decat e in realitate. Femeile din societatea noastra sunt obisnuite sa traiasca fie in cupl, fie in gasti cu alte femei insa daca reusesc sa fie fericite de unele singure vor reusi sa ia cele mai bune decizii pentru ele. Nu se vor mai agata de persoane doar de frica singuratatii, ci vor alege cu responsabilitate.

Citeste si: “Despartirea de iubit: 3 greseli pe care le comitem fara sa vrem”!

Foto: iStockphoto