e greu sa fii prietena cu fostul iubit

“Sa ramanem prieteni”, e alegerea civilizata, matura, pe care ti-o doresti s-o iei de obicei dupa ce pui punct unei relatii lungi si frumoase. Insa felul in care-ti imaginezi ca te vei simti in noua postura nu prea seamana cu realitatea. Si pe masura ce trec mai multe zile in care esti doar prietena cu fostul iubit, iti dai seama ca te deranjeaza tot mai multe aspecte.

Sunt relatii care par sa indeplineasca toate criteriile pentru a dura o viata. Si totusi nu se intampla asta. Undeva, pe parcurs, dispare scanteia dintre tine si el, apare o persoana noua sau intervine un alt scenariu care-ti da planurile peste cap.

Si atunci incerci sa salvezi putinul care a mai ramas si sa transformi fosta relatie amoroasa intr-o amicitie, sa-ti schimbi statutul de iubita cu cel de prietena. Iti spui ca e pacat sa pierdeti de tot ce ati avut si daca tot ati comunicat atat de bine poate lucrurile vor functiona si intr-o noua formula.

Adio, dar raman cu tine: de ce e dificil din postura de prietena

1. In prima faza veti fi tentati sa stabiliti de comun acord cateva reguli, insa vei observa ca acestea vor fi incalcate oricat de mult v-ati stradui sa va tineti de ele. Pentru ca regulile poate functioneaza la job, insa relatiile personale nu pot fi ingradite. Iar incercarea de a le respecta nu face decat sa nasca noi frustrari.

2. Chiar daca pasiunea sexuala dintre voi s-a stins asta nu inseamna ca nu te vei mai trezi din cand in cand geloasa pe fata care se bucura acum de micile gesturi frumoase pe care le facea si cu tine. Si fara sa vrei vei compara din cand in cand relatia pe care o ai in prezent cu relatia pe care ai avut-o cu el. Deci si noul tau iubit va avea de suferit de pe urma deciziei tale.

3. Prietenia presupune confesiuni, iar confesiunile includ printre altele si povesti din relatiile voastre ulterioare. Esti pregatita sa auzi cu ce probleme amoroase se confrunta cu noua iubita? Sau, si mai rau… Cat de fericit e in compania ei? Ai putea sa-i povestesti, la randul tau, despre surprizele pe care intentionezi sa I le faci fostului iubit?

4. Cu toate ca ai fost sigura-sigura ca relatia voastra a ajuns la final, cand v-ati despartit, tot vor exista momente in viata ta, dar si a lui, in care va veti intreba “Cum ar fi fost daca…”. Si poate chiar veti incerca sa reveniti la situatia initiala. Iar a doua despartire este uneori chiar mai dureroasa decat prima.

“O prietenie inseamna mai mult decat o iubire, pentru ca e adesea pe viata”, mi-a zis mie un fost iubit. Iar eu am izbucnit in ras si i-am spus ca da, dar o iubire adevarata include si prietenia, in schimb o simpla prietenie nu include si gesturile tipice de indragostiti. N-a putut sa ma contrazica.

Citeste si: “De ce mai esti cu gandul la fostul iubit”!

Foto: Guliver