Prieteni pe care e bine sa ii ai.

Ca sa te bucuri din plin de viata ai nevoie de prieteni. Da, e necesar sa te simti bine si cand esti singura, dar exista niste tipologii de prieteni pe care e bine sa ii ai. Cate unul pentru cate o situatie diferita. 

Uneori, o prietenie se termina prost. Esti ranita de o persoana care candva ti-a fost foarte apropiata si in care ti-ai pus toata increderea. Alteori, tu insati i-ai ranit pe cei dragi, recunoaste! Prietenia adevarata e greu de legat si e si mai greu de mentinut.

Desi e greu sa ai un cerc de prieteni cu care sa te vezi constant, ei nu trebuie sa lipseasca din viata ta! Te ajuta sa traiesti mai frumos, mai echilibrat.

Fara personalitati negativiste

Cu totii avem nevoie de optimism ca sa putem sa trecem mai frumos prin viata. Si nu poti sa vezi viata frumos daca ai in jur numai oameni cu personalitati toxice, care te trag inapoi si scot in evidenta numai partile negative din tot ce ti se intampla.

Ai nevoie de oameni calzi, care sa te ajute sa devii mai buna, dar care sa te si incurajeze cand ai idei, care sa te amuze si care sa iti fie alaturi cand pur si simplu simti nevoia sa vorbesti despre ce simti. Pentru cei care vor sa stie care sunt tipurile de prieteni pe care e bine sa ii ai, Psychologytoday.com a facut o lista scurta, pe care o redam si noi.

4 tipuri de prieteni pe care e bine sa ii ai

1. Prietenul care te provoaca

Un prieten cu acest tip de personalitate te face sa analizezi. Te face sa iti dai seama ca nimeni nu e liber si complet detasat de influentele din trecut si de factorii culturali care te pot duce intr-o directie sau alta in viata. E unul dintre acei prieteni pe care e bine sa ii ai pentru ca te provoaca mereu cu intrebarea “Ce anume te determina sa gandesti, sa simti sau sa te comporti intr-un fel anume?”. Si, ca sa poti sa dai un raspuns, trebuie sa nu te ascunzi si sa te uiti cu atentie la tine insati. Nu e comod si, uneori, poate fi enervant, dar te ajuta sa evoluezi.

2. Prietenul care te sustine si te calmeaza

Un astfel de pieten e un bun sustinator, e empatic, are o voce calma pe care iti face bine sa o auzi la telefon chiar si in cea mai proasta zi a ta. Ca si prietenul care te provoaca mereu, si cel care te sustine in ceea ce faci e printre prietenii care nu ar trebui sa iti lipseasca! Primul te provoaca, iar al doilea te linisteste si iti da confort psihic.

3. Prietenul cu umor

Aceasta persoana are simtul umorului foarte dezvoltat si te ajuta sa schimbi perspectiva cand te iei mult prea in serios. In familie, la job si nu numai, se poate intampla sa iei lucrurile prea in serios. Sa dramatizezi. Cand nu poti sa razi cu tine insati, risti sa devii rigida si sa nu mai faci fata schimbarilor. Si asta poate fi o problema nu numai pentru tine, ci si pentru cei cu care intri des in contact si care nu mai pot suporta lipsa ta de flexibilitate.

4. Prietenul spiritual sau inspirational

Oricine ar trebui sa aiba in preajma un prieten care sa il inspire si fata de care sa isi deschida sufletul fara rezerve. Cu acest tip de prieten poti sa ai discutii profunde fara sa te jenezi ca ai putea spune vreo prostie. E mereu acolo langa tine si te face sa ajungi in cele mai ascunse zone ale mintii tale.

Cauta in cercul tau de prieteni si incearca sa iti dai seama cine e cel care te provoaca, cine e cel care te incurajeaza, cel care te ajuta sa vezi lucrurile din perspective diferite si cine este cel care te inspira.

Acum ca stii cu ce fel de oameni e bine sa iti petreci timpul, afla si Ce sa faci daca te-ai certat cu cea mai buna prietena.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!